Articles


23/8/2011

Des de Prada de Conflent (2)

"Els balcons de l'UCE". (Fot. A.C.)

El TORNAVEU que teniu a les mans correspon a la meitat dels nou intensos dies que ha durat la Universitat Catalana d’Estiu 2011, i ja s’hi pot comprovar l’èxit que ha suposat la participació de tota una colla de manifestacions culturals de la nostra cultura popular i tradicional.

No ens sorprèn. Les arrels de l’èxit sempre les valorem des de l’organització i poques vegades ens adonem d’allò determinant i que ho fa possible: els activistes culturals. Aquests, però, rarament reivindiquen el seu paper, ja que bàsicament els mou el creure en allò amb el que s’han compromés. La mostra és una oportunitat per a divulgar el seu coneixement i compartir-lo amb els altres. D’aquesta manera ensenyen, a voltes sense ser-ne no sempre del tot conscients, que la festa actua com a remei contra la intolerància.

La Universitat Catalana d’Estiu promou, entre d’altres coses, uns valors que fomenten l’autoestima tant individual com de país, i enguany ha servit, amb la mostra associativa organitzada per les persones que fan cultura des de la tradició i els costums, un clar exemple de com milers de persones col·laboren amb la seva activitat diària i sostinguda a la cohesió social. Ve a ser un valor del país, una particularitat nostra de la que hem de parlar amb coneixement i compliment i sumar-ho a un element fins i tot més significatiu, que forja la nostra identitat: la llengua. L’associacionisme cultural i la nostra parla esdevenen dos motors sòlids de cohesió que ens identifiquen i ens fan forts per a una construcció nacional.

Treballar en el futur al si de l’UCE el rol cultural i la diversitat de manifestacions del nostre associacionisme amb una ferma voluntat de cerca d’afinitats ajudaria a potenciar i complementar les entitats. Pensem-hi!Comentaris

#1
7 de setembre de 2011, 08.22 h

Si , crec que la Universitat ha de servir per unir tots els catalans que pensem en una Catalunya floreixent i rica de Pensament i això ha de quedar demostrat en les Propostes que es fan i en les quals hi participem TOTS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: