Articles


7/10/2010

Des de Càller: Intervenció en català per primera vegada al Parlament Sard

Parlament Sard


L'Alguer des del marDurant la sessió extraordinària del Parlament Sard, a Càller, del 22 de setembre dedicada a les reformes institucionals, Carlo Sechi —parlamentari regional de l’Alguer— hi ha intervingut en català per primera vegada en els seixanta anys d’existència de la institució per a presentar la moció núm. 80, del grup Esquerra Ecologia i Llibertat i signada també dels col·legues parlamentaris Luciano Uras i Massimo Zedda.La moció tracta de l’afirmació del dret d’autodeterminació dels pobles com a resposta més eficaç a l’agressió i al progressiu afebliment dels valors de llibertat, d’igualtat i de solidaritat política, econòmica i social entre les comunitats nacionals, lingüístiques i culturals a Sardenya, a Itàlia i a Europa.

El parlamentari sard d’Esquerra Ecologia i Llibertat a més ha anunciat una iniciativa de modificació del reglament parlamentari que preveu exclusivament, a més de l’italià, l’ús de la llengua sarda en les intervencions a la cambra, per a permetre-hi també l’ús de la llengua catalana, tal com preveu la llei núm. 482/99 de «Normes en matèria de tutela de les minories lingüístiques i històriques» i de la llei regional núm. 26/97 de «promoció i valorització de la llengua i de la cultura a Sardenya».
 

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: