Tornaveu
La nova Tinguda Blanca reviu l’episodi més devastador de Barcelona amb Enric Calpena

Explicava Enric Calpena que, mentre es documentava per a l’obra Barcelona, una biografia, va trobar una frase que li va impressionar: “el dia que Barcelona va morir”. Feia referència a un dels episodis més devastadors que va patir la ciutat, quan l’any 985 Almansur va avançar amb les seves tropes decidit a saquejar la ciutat. Aquella frase va ser el germen del llibre.

A El dia que Barcelona va morir el jove criat Gondemarus, un dels protagonistes, recorda, ja vell, la seva vida com a criat al Palau Episcopal de Barcelona, i sobretot aquell tràgic episodi: la preparació de defensa per part del comte Borrell i dels seus vescomtes, l’avanç dels exèrcits del visir del Califat de Còrdova amb 40.000 soldats, la resistència dels barcelonins i finalment, la caiguda i destrucció de la ciutat.

Enric Calpena és professor de Comunicació a la Universitat Ramon Llull de Barcelona. Especialitzat en divulgació històrica, ha dirigit i fet el guió de nombrosos documentals històrics per a la televisió. Abans que El dia que Barcelona és la seva tercera obra de Calpena, qui va publicar el 2014 la novel·la Memòria de sang i l’any 2015 l’obra divulgativa Barcelona, una biografia.

La xerrada, oberta a tot el públic tindrà lloc a la seu del Gran Orient de Catalunya a Barcelona (carrer Mallorca, 125, baixos), a les 19.30 hores.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa