Tornaveu
La jota als Països Catalans, a debat

El congrés reunirà experts i aficionats a aquesta temàtica de tots els territoris, i durant tres dies s’alternaran les comunicacions de caràcter acadèmic i científic amb activitats de caràcter més lúdic. És, per tant, un congrés adreçat tant a experts com a aficionats, que de fet, ja han pogut gaudir d’algunes activitats prèvies al congrés que s’han celebrat a Tortosa en el marc de la Capital de la Cultura Catalana 2021.I com ha succeït en tots els àmbits de la cultura, aquesta proposta també s’adapta a les restriccions de la Covid-19 i per tal de fer arribar a més públic els continguts, és previst que hi hagi la possibilitat de participar-hi en línia.

El congrés, que s’ha nodrit a base d’aportacions de ponències, estarà organitzat en tres eixos temàtics. El primer, la transmissió de la jota: en aquest àmbit es vol tenir notícia de com s’està realitzant la transmissió de la Jota cant, ball i música en l’actualitat i com ho pot ser en un futur. En segon lloc, es parlarà de la jota com a element de creació: dins d’aquest àmbit no només s’hi apleguen aquelles voluntats pròpiament artístiques sinó també aquelles creacions populars que beuen d’aquest llenguatge per tal de comunicar i construir les seves propostes. I el tercer eix tractarà sobre els contextos de la jota, analitzant la vigència de la jota en diferents contextos històrics i se n’exploraran els nous contextos que poden haver-se propiciat amb el retrobament esdevingut en els darrers anys.

La inscripció al congrés és gratuïta i està oberta a qualsevol persona, entitat o col·lectiu interessats. Ho podeu fer fent clic en aquest enllaç

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa