Tornaveu
La Fundació Jaume Casademont convoca la segona Beca Innovació en Cultura Popular

La Fundació Jaume Casademont i la Fira Mediterrània de Manresa convoquen la segona edició de la Beca Innovació en Cultura Popular, amb el suport de l’Ajuntament de Girona, la Fundació Abertis i l’Ens de Comunicació Associativa.

La beca va adreçada a la producció i exhibició d’espectacles de cultura popular. L’objectiu de la iniciativa és impulsar la creació de nous espectacles basats en la cultura popular, moderns, actuals, atractius al públic i capaços de crear sinèrgies amb altres formes de cultura, com les arts plàstiques, la música, el circ, la literatura, els museus, etc.

La beca està dotada amb 5.000 €, xifra que ha de representar com a màxim el 50% del pressupost de producció de l’espectacle. L’espectacle guanyador s’estrenarà en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa de l’any 2012. A més, la Beca inclou la contractació de l’espectacle per part de l’Ajuntament de Girona, un altre dels socis del projecte, per ser representat durant l’any posterior a l’estrena.

Les sol·licituds per poder optar a la beca s’han de fer arribar a la Fundació Jaume Casademont, a través del seu portal, a l’apartat Beca Cultura Popular, entre el 15 de setembre de 2011 i l’1 d’abril de 2012. El projecte, per escrit, ha d’incloure els objectius, els espais, les activitats a realitzar, els grups participants i el pressupost. També haurà de destacar les característiques o elements innovadors que incorpora. El jurat valorarà l’interès artístic, cultural, la qualitat i la viabilitat econòmica i tècnica del projecte presentat.

La primera edició de la Beca va tenir un gran èxit, amb 48 propostes presentades de gran qualitat. La Beca va ser adjudicada al projecte “Bestiari” de la companyia Cabo San Roque. Precisament aquest espectacle serà estrena absoluta durant la fira Mediterrània 2011.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa