Notícies


7/11/2011

Les revistes dels membres de l’ENS


etiqueta associacionisme, Ens de Comunicacio Associativa, Federació Ateneus de Ca, revistes

Poc a poc la secció de publicacions de l’ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA -ubicada al seu web, concretament a l’apartat de revistes dels seus associats- s’ha anat farcint de tota una diversitat de temàtiques, formats i tipologies que mostren la gran riquesa i la varietat de continguts que és capaç de generar el moviment associatiu cultural català.

Tant pel que fa a la seva periodicitat com pel que fa a la seva extensió, el tractament dels temes i el suport en què estan editades, el lector podrà trobar i gaudir d'un catàleg divers i dels darrers números de cadascuna d'aquestes publicacions.

Així, els ateneus estan presents amb la seva publicació semestral ATENEUS i amb el Full Informatiu, que, amb una periodicitat més curta, informa els seus associats i simpatitzants de les seves darreres propostes i activitats.

Dins de l’àmbit musical destaca L’AURORA DE CLAVÉ (la publicació degana de la premsa cultural, ja que els seus orígens es remunten al 1895, editada per la Federació de Cors de Clavé), la CIRCULAR del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, el Full Informatiu del Moviment Coral Català.

També se’n poden trobar de recent edició, com NAIXEMENT -confeccionada per la Federació Catalana de Pessebristes, les dedicades a l’estudi de la realitat i producció editorial local d’arreu del país, com INFOCENTRES i FRONTISSA (editades per la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana), o bé la revista CARRER -que fa referència a l’acció sociocultural que porta a terme la Fundació La Roda.

El testimoni de la realitat gegantera amb la publicació GEGANTS, o bé la del món dels esbarts, amb els seu mensual Full Informatiu (ja en porten 187 d’editats), no són aliens a aquesta presència editorial del món associatiu.

Si la premsa editada en català (premsa generalista, comarcal, gratuïta...) és cada vegada més significativa, la dedicada a les activitats federatives culturals complementa aquest ampli ventall editorial que cal cuidar i potenciar.

Us convidem, doncs, a fer-hi una passada, que de ben segur proporcionarà més d’un descobriment i sorpreses agradables.Comentaris

#2
10 de novembre de 2011, 07.12 h

Hi ha tres coses que em recorden Catalunya, aqui a Colòmbia: els pessebres, el coneixement que es comença a tenir dels Castellers i sobretot el Barça, que va guanyant terreny al "Madrid" entre el jovent. En pobles "perduts" hi veus samarretes del Barça. I entre els grans l'admiració per en Guardiola i aques gran equip que ha fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0

#1
Puig-Moreno, Gentil - CERET (VALLESPIR)
8 de novembre de 2011, 08.10 h

Podrieu afegir o esmentar de la revista Vallespir ? Gràcies Gentil Puig


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: