Notícies


11/4/2018

El llibre que explica els paisatges mitològics de Catalunya


etiqueta Joan de Déu Prats, llegendes


No cal traslladar la mirada als països nòrdics per aprendre llegendes sobre éssers mitològics. La publicació d’El gran llibre de les criatures fantàstiques (Editorial Comanegra, 2017), escrit per Joan de Déu Prats i il·lustrat per Maria Padilla, va demostrar la gran riquesa de criatures presents a les contrades catalanes. A El gran llibre dels indrets fantàstics de Catalunya, els mateixos autors han tornat a sumar esforços, aquesta vegada per presentar els paratges meravellosos presents arreu del territori.

Entre aquestes “indrets fantàstics” s’hi troba Malica, una ciutat submarina de difícil accés plena d’encantadores sirenes i palaus fets de crustacis. O bé Mirmanda, una ciutat ubicada al Rosellonès feta per fades, que va fer-se popularment coneguda per la referència de Jacint Verdaguer a Canigó. I així fins a trenta altres exemples representatius de tots els territoris i paisatges del Principat: serralades, litoral, ciutats, valls, planes, boscatges...

Mitjançant aquest exercici de recopilació, de Déu ha volgut demostrar que la fantasia va tenir una importància cabdal en la configuració de les antigues civilitzacions: “La realitat—escriu en el pròleg—no és com els sentits ens inviten a creure. Els grecs antics, com tants altres pobles, no destriaven la realitat com nosaltres. Vivien en una creació on es barrejava el món profà amb les divinitats, ciclops i centaures. Malaurdament, l’Europa contemporània ha perdut gran part de la seva ànima (...) Els dracs i els unicorns s’han fet fonedissos, i han acabat refugiant-se en un altre territori misteriós, l’inconscient col·lectiu, des d’on se’ns presenten en forma de somnis”.

La presentació del llibre, dijous 19 d’abril (19:00h) a la Nau Comanegra (Carrer Consell de Cent, 159, de Barcelona), comptarà amb la presència dels dos autors, així com la de la periodista i filòsofa Valèria Gaillard.Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

<

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: