Notícies


10/4/2018

Les pintures rupestres de la Serra de Godall font d'inspiració per a un concurs musical

L'Abric de la Serra de Godall.


Escena de caça del conjunt de pintures rupestres de l'abric.
etiqueta bandes de música, Ulldecona


La segona edició del concurs de composició musical La Banda (Sonora) del nostre paisatge obre la convocatòria de recepció de composicions per a banda que, enguany s'han d'inspirar amb els Abrics del Conjunt Rupestre de la Serra de Godall. Fins a l'1 de juny els interessats, que opten els 2.000 € que s'endurà l'obra guanyadora, poden participar amb composicions que han de ser inèdites. El concurs és una iniciativa de l'Ajuntament d'Ulldecona, conjuntament amb la Banda de Música d'Ulldecona.

L'Abric de la Serra del Godall, és una roca que sobresurt en una paret rocosa, i que en la cavitat que forma hi ha un conjunt de pintures rupestres. Els Abrics del Conjunt Rupestre de la Serra de Godall configura la representació sòcio-cultural, ritual i artística més antiga i complexa de tota Catalunya, emplaçats a l'Ermita de la Pietat.

Aquesta edició del concurs s'engloba també dintre dels actes de celebració del XX Aniversari de L'Art Rupestre Llevantí com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.
Aprofitant la proximitat al Conjunt Rupestre, l'estrena de l'obra guanyadora, a càrrec de la Banda de Música d'Ulldecona es farà el dissabte, 14 de juliol de 2018 a les 20.00h a la plaça de l'Ermita de la Pietat.

Si en l'anterior edició va ser el conjunt de les oliveres mil·lenàries els compositors,  enguany els compositors s'han de deixar portar per unes troballes que representen una zona de referència de l'espiritualitat i la identitat cultural de tot el territori des de fa més de 8000 anys. A les bases, que entre d'altres qüestions indiquen els instruments obligatoris i opcionals que formaran part de l'orquestració de la peça, indiquen que els interessats a participar poden sol·licitar la visita als Abrics del Conjunt Rupestre de la Serra del Godall.

Per participar al concurs La Banda (Sonora) del nostre paisatge les partitures han de ser d'entre 10 i 20 minuts de durada i d'una dificultat mitjana o mitjana-alta, a més d'altres bases que els interessats poden consultar en el document adjunt.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

<

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: