Notícies


7/2/2018

Obertes les inscripcions de la Diada d'Adifolk a Perpinyà

Imatge de la 1a Diada Adifolk a Perpinyà, celebrada l'any passat

etiqueta Adifolk, Diada Adifolk Perpinyà


Des de fa trenta anys, l’Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK) treballa perseverantment per projectar internacionalment la cultura popular catalana. Una voluntat més present que mai, però que enguany també es traslladarà dins les nostres fronteres.

El 27 i 28 de juliol se celebrarà la 2a Diada Adifolk de Perpinyà (DAP). Amb l’objectiu d’unir llaços entre els catalans de banda i banda dels Pirineus, la capital del Rosselló acollirà trenta col·lectius de cultura popular. Totes les entitats que desitgin formar-ne part han de presentar la seva candidatura fins al 28 de febrer omplint aquest formulari.  Des d’Adifolk, es confirma el desig de consolidar aquesta data –darrer cap de setmana de juliol— com la més adient per celebrar l’aplec anual a Perpinyà. Seguint el model instaurat en la primera edició, el DAP 2018 ha entronitzat una expressió folklòrica com a protagonista. Enguany, l’honor recaurà en el col·lectiu bastoner, que celebrarà una trobada de colles.
 
31è Aplec Internacional 2018

La participació en l’Smithsonian Folklife Festival de Washington, prevista entre el 27 de juny i el 8 de juliol, ha obligat a replantejar el format de l’Aplec Internacional. Atès el caràcter teòric del del festival, poc procliu a la participació festiva dels grups de cultura popular, Adifolk ha decidit dividir l’Aplec 2018 en dues parts.La primera, que se celebrarà  a Manresa entre l’11 i el 13 de maig en el marc de la Capitalitat de la Cultura Catalana 2018, seguirà el format tradicional dels Aplecs Internacionals. Un apel·latiu al qual no renuncia la trobada bagenca, malgrat celebrar-se lògicament a Catalunya, en la mesura que es concep com l’avantsala del viatge a la capital estatunidenca.
 
Les persones i entitats que representin la cultura popular a Washington hauran de realitzar conferències en anglès sobre la manera de viure a Catalunya, les expressions artístiques, el caràcter distintiu dels catalans o bé la preservació de les tradicions. Els organitzadors de l’Smithsonian desitgen analitzar la cultura popular catalana des d’una perspectiva antropològica àmplia, que transcendeixi a bastament l’àmbit festiu. 

Podeu consultar més informació sobre el 31è Aplec Internacional en aquest enllaç.


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

<

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: