Notícies


9/11/2017

Cloenda de la 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

Escena del film 'Fóra do continente'.


Escena del film 'Ainda Maruxa'.


Cartell de la 7a jornadada de Cinema Etnogràfic.etiqueta cinema, Cinema Etnogràfic


Lluny de les grans produccions cinematogràfiques i de les estrelles de la gran pantalla, hi ha un cinema alternatiu potent, arrelat a la història i les tradicions dels territoris, molt proper a l'espectador i compromès també amb la cultura d'aquestes terres. I un d'aquests gèneres és el cinema etnogràfic. Catalunya ha acollit des del mes de juliol diverses projeccions arreu del territori en el marc de la 7a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic, que aquest 23 de novembre finalitza amb un gran acte a l'Institut Català d'Antropologia, en què hi intervindrà la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural –estava prevista l'assistència del conseller de Cultura, Lluís Puig, que es troba a Bèlgica amb el president Puigdemont i altres consellers- i es projectaran les pel·lícules Fóra do Continente i Ainda Maruxa.

Aquesta mostra, que va arrencar al Museu Comarcal de Cervera i que ha tingut Galícia com a cultura convidada, té el seu origen l'any 2011, i realça produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic i combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser, d'una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. La mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l'audiovisual ha penetrat en l'etnografia i vol posar en relleu com la recerca etnològica s'ha servit de l'audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

A les 18.30h es projectarà Fóra do continente, dirigida per Nico Martínez Millán, en versió original en gallec i subtitulada al català. Relata la història de dos matrimonis que viuen durant tot l'any en una illa de la qual no es volen separar. Allunyats de les grans cadenes de supermercats, de la sanitat i de l'educació, la Victoria, la Chefa, el Cesáreo i l'Emilio es resisteixen a abandonar l'illa d'Ons (Galícia), la qual consideren la seva llar, i on disposen de tot el que els cal per viure.

La segona pel·lícula es projectarà en acabat, Ainda Maruxa, de María Romero. Maruxa i Manolo viuen a un petit poblet de Lugo, Los Villares, són els seus dos últims habitants. La Maruxa, amb la seva amiga parla sobre la vida, l'amor, la migració, el retorn, la soledat i la mort. La història de la relació entre dues dones, de trajectòries i migracions diferents que configuren la història dels llocs, de les dones que es queden i escolten les històries de les que viatjaren, i també de les que viatjaren i retornen per tal de reconèixer els seus llocs d'origen. La cloenda anirà a càrrec d'Ana Estévez, directora de la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic de Galícia.

Podeu consultar el programa complet , fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Arç Cooperativa