Notícies


11/10/2017

L'exposició 'Món gegant' impulsa un arxiu digital de gegants


etiqueta Congrés Món Gegant

“A Europa estem acostumats a veure passejar els gegants en cercavila. A altres indrets del món, tanmateix, compleixen altres rols. A l’Àfrica, per exemple, són un garant de la fertilitat”. Són paraules d’Antoni Serés, comissari de l’exposició Món gegant, que en el marc del I Congrés i Trobada Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva “Món Gegant” celebrat a Reus, vol ensenyar el gran ventall de pràctiques geganteres presents arreu del planeta. Podrà visitar-se de dijous 12 a dissabte 14 d’octubre (9h a 13:00h i 15h a 18:00h), al vestíbul de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia (Raval de Robuster, 34).

Adreçada a un públic familiar, l'exposició s’ha concebut amb una clara voluntat divulgativa. Els quinze plafons que conformen la mostra es divideixen en dos blocs: una lectura amena per comprendre la singularitat dels gegants que es donen a conèixer, i un reguitzell de fotografies i grafismes per il·lustrar-ne la morfologia. Si bé l’exposició abraça tots els continents, s’atura més detalladament en aquells països europeus (Catalunya, Àustria, Bèlgica, Espanya) on la tradició gegantera està més arrelada. 

Lluny de limitar-se a mostrar la diversitat de gegants disseminats arreu del món,  l'exposició Món gegant persegueix un objectiu més ambiciós: esdevenir una plataforma de recerca per conèixer com es viuen els gegants en aquells indrets on, malgrat poder-hi certificar la seva presència, no es disposa de gaire informació sobre com són ni quina funció social hi juguen. Seguint aquesta voluntat, properament es publicarà l’exposició a la pàgina web del congrés. Es desitja, d’aquesta manera, que tothom pugui consultar a temps real quina és la informació sobre gegants disponible a escala mundial, i aportar-hi possibles noves dades. “Volem construir un arxiu digital mundial dels gegants”, resumeix Serés.   

Acabat el Congrés Internacional, l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya cedirà l’exposició física en itinerància a totes aquelles colles que desitgin acollir-la. S’espera que la repercussió sigui notable a escala nacional, però no es limiti a la geografia catalana. Podeu sol·licitar la cessió de l'exposició a "agrupacio@gegants.cat"


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

<

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: