Notícies


14/9/2017

Una interpretació del Cant de la Sibil·la oberta i col·laborativa

Joana Gomila

etiqueta Fira Mediterrània, Sibil·la


“Us agradaria estar presents en el moment d’inspiració, quan s’encén la flama creativa per a un nou projecte artístic?”. Amb aquesta crida, la Fira Mediterrània de Manresa proposa als seus assistents una experiència única, presenciar el naixement d’un projecte musical en viu, en aquest cas, el treball de la cantant de Manacor Joana Gomila, que posa fil a l’agulla a una obra sobre el Cant de la Sibil·la. La cita és dissabte 7 d’octubre al Teatre Kursaal de Manresa, entre les 10h i les 21h, on, mitjançant xerrades amb experts, tallers pràctics i assajos oberts, el públic podrà viure, al llarg d’una jornada sencera, la creació artística en primera persona. El primer disc de Joana Gomila i el seu quintet, Folk souvenir (Bubota, 2016) ja va situar-la en la primera línia del folk dels Països Catalans, gràcies a l’èxit de la combinació de cançoner popular mallorquí, jazz i experimentació. El disc arribava després de quatre anys de feina de tot l’equip. La mateixa Gomila, el guitarrista Santi Careta, la teclista Laia Vallès, el contrabaix Àlex Reviriego i el bateria Arnau Obiol.

I què veuran els assistents d’aquest laboratori creatiu de la Fira de la Mediterrània? A més de veure en acció el grup de Gomila, escoltaran també les xerrades de diversos experts: Francesc Vicens, musicòleg responsable juntament amb Miquel Brunet del treball Mystirio Sibylla (Ona Edicions, 2017); l'organista Lluís Obiols i la soprano Laura de Castellet, que han participat en la recuperació de la variant de la Seu d'Urgell; la poetessa Maria Cabrera i l'antropòleg Manuel Delgado, que abordarà la figura de la sibil·la en el seu sentit primitiu, vinculat a la màgia i la bruixeria.

Aquest laboratori musical, que compta també amb la col·laboració del Govern de les Illes Balears, també tindrà una improvisació musical a les 19.30h. I a partir d’aquí, Joana Gomila donarà forma al seu nou projecte, que tant pot ser un disc com un espectacle. S’anirà perfilant, i potser al novembre, on la cantant farà una alta jornada a Manacor, ja haurà definit més el projecte. Es tracta, en definitiva, de desenvolupar un projecte amb una forma de treballar molt enriquidora, oberta i col·laborativa amb tota la societat. Els resultats arribaran ben aviat!

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Arç Cooperativa