Editorial


13/9/2017

La revolució dels clavells i les paperetes

Un jove lliurant un clavell a un agent de la Guardia Civil

En l’editorial A propòsit del referèndum de l’1 d’octubre, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català manifestava el seu suport a la celebració de la convocatòria. El poble català és l’únic subjecte polític, s’hi defensava, que pot dirimir quin ha de ser l’estatus jurídic òptim per Catalunya: comunitat autònoma espanyola o estat independent.

Els escorcolls de la Guàrdia Civil a la impremta Indugraf i el setmanari “El Vallenc” han dotat el referèndum de l’1 d’octubre d’un caràcter encara més transcendent. Aquest ja no és un debat sobre opcions polítiques, sinó entorn les llibertats civils. Volem un país, sigui quin sigui el seu reconeixement, que permeti aquestes pràctiques repressives? Estem disposats a viure en una societat on el dret de vot i la llibertat de premsa estiguin prohibits? Clarament no. Ens estimem més la revolució dels clavells i les paperetes.

El referèndum d’autodeterminació resoldrà els partidaris i els detractors de la independència; però per damunt de tot, contrastarà les persones que defensen el dret a vot enfront aquelles que el refusen. Si les urnes no s’omplen de paperetes, les actuacions de la Guàrdia Civil a Constantí i Valls hauran aconseguit el seu objectiu; omplint-les, els catalans demostrarem que la ciutadania no accepta aquestes pràctiques autoritàries. Una alta participació en el referèndum és la millor manera de garantir  que l’autoritarisme no té cabuda al nostre país.

Contra les maniobres que volen inculcar temor entre la ciutadania i impedir-ne la lliure participació en processos democràtics, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català manifesta:

·         La condemna als escorcolls, ordenat pel Jutjat de guàrdia de Tarragona a instàncies de la fiscalia, que la Guàrdia Civil ha fet a la impremta Indúgraf i el setmanari “el Vallenc”, que testimonien una vegada més la judicialització d’un procés ciutadà i democràtic.
 
·         El suport i solidaritat amb Francesc Fàbregas, director d’ “El Vallenc”, injustament encausat per suposats delictes de desobediència, prevaricació i col·laboració en malversació de fons públics.
 
·         El compromís amb la defensa de les llibertats democràtiques. La informació i el periodisme són un dret ciutadà fonamental per a l’exercici de la democràcia. La dignitat humana passa pel reconeixement del dret de tota persona a informar-se, opinar i expressar-se lliurement. Un dret que no pot ser restringit ni limitat i que també comporta la garantia que no serà inquietada per causa de les seves opinions, tal com estableix la Declaració Universal dels Drets Humans. 

Així mateix, rebutgem les coaccions a empreses que hagin rebut encàrrecs de l'administració catalana relacionats amb la celebració del referèndum. 
Comentaris

#1
lluis Paeadeda iMiquel17249 - 17249 Castell D\'ARO
19 de setembre de 2017, 10.33 h

Soc catalá i catalanista convençut de tota la meva vida,i ja de ben petit ,sentia parlar d'un païs anomenat Andorra i pensaba,quin goig poder tenir l'idiama de la meva marecom la oficial del païs,entre altres coses.Donç bé:jo vull votar,i espero que a algú se l'hi ilumini el cevell i ens deixi i podem fer-ho pel bè dels nostres fills i nets.El méu reconeixement a totes les persones i entitats que lluiten perque aixó sigui posible .No tinc una idea clara referent a les forçes de segur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

<

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: