Notícies


12/9/2017

El futur de Catalunya, a debatPere Pugès, cofundador de l'ANC i vicepresident cinquè del congrés 'Catalunya i Futur'


Josep Ferrer, exrector de la UPC i vicepresident quart del congrés.etiqueta Catalunya i Futur, La conferència de lEns

Josep Ferrer i Pere Pugès, vicepresidents quart i cinquè del congrés 'Catalunya i Futur, seran els primers protagonistes La conferència de l'Ens. La cita, el 28 de setembre (19:00h) a la seu social de l’Ens de l'Associacionisme Culutral Català (Carrer de València 558, 6è 1è), tindrà lloc quan faltaran només tres dies per la celebració del referèndum d’autodeterminació de Catalunya. 

La conferència de L’Ens —explica Josep Viana— oferirà dissertacions de temàtica transversal”. S’hi convidaran ponents de reconeguda vàlua intel·lectual no necessàriament vinculats a l’àmbit de l’associacionisme o la cultura popular. Una nova proposta de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, destaca el seu president, “per aconseguir estrènyer llaços amb persones i grups que escapen de l’àmbit purament festiu”.

Podeu reservar lloc a la conferència sobre el congrés ‘Catalunya i Futur’ enviant un correu a info@ens.cat  


El Congrés 'Catalunya i Futur'

Fixar-se un horitzó llunyà per poder avançar amb pas ferm. Conscients que sense una mirada estratègica és impossible assolir grans objectius, el congrés ‘Catalunya i Futur’ ofereix un fòrum on plantejar els grans reptes que la societat catalana ha d’afrontar sense dilacions. Una àgora pública perquè tots els catalans, independent de les seves opinions polítiques i ideològiques, puguin compartir quines línies estratègiques consideren que han de guiar Catalunya en les properes dècades.

La recepta escollida per aconseguir optimitzar la deliberació col·lectiva consta de dos ingredients: l’experiència de prestigiosos acadèmics catalans i l’oportunitat que les noves tecnologies ofereix per consultar l’opinió de la gent. Amb aquesta voluntat va crear-se el think tank Exigents.cat, que entre maig i setembre ha recollit les propostes de la ciutadania. Totes elles han estat recopilades temàticament i serviran com a punt de partida per iniciar la deliberació de les cinc àrees prepositives que el congrés contempla: Estat del Benestar, Medi Ambient, Economia, Participació Ciutadana i Funcions de l’Administració. Cadascun d’aquests àmbits serà debatut, entre octubre i gener, durant tres setmanes.

Emmirallat en el Congrés de Cultura Catalana, del qual enguany es commemoren els 40 anys de la seva celebració, el congrés ‘Catalunya i Futur’ vol transitar un pas més enllà. No limitar-se a reflexionar entorn el model de país que els catalans desitgem construir, sinó abordar també quines solucions innovadores podem oferir els catalans al món. El resultats d’aquest gran procés participatiu començaran a ser públiques a principis de febrer, quan es presentaran les primeres conclusions. Tanmateix, caldrà esperar a la celebració del Congrés Nacional i el Congrés Internacional, previstos l’abril i maig de 2018, per a poder conèixer les mesures concretes proposades per ‘Catalunya  i Futur’.
 
Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

<

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: