Notícies


23/8/2017

La Mostra de Dansa Catalana de Creació oferirà el bo i millor de la creació dels esbarts

Espectacle 'Acròstic' de l'Esbart Ciutat Comtal (Foto: Jordi Álvarez)


'Toc d'inici' de l'Esbart Sant Martí.


Essències de l'Esbart Maragall.etiqueta Agrupament dEsbarts Dansaires, esbarts


La Mostra de Dansa Catalana de Creació presentarà tres espectacles innovadors dels Esbarts Ciutat Comtal, Sant Martí i Maragall, al llarg d'un cicle que es durà a terme al Sant Andreu Teatre (Neopàtria 54, a Barcelona), durant el mes d'octubre.

Els espectacles que es podran gaudir en el cicle, del qual en les properes setmanes s'anunciaran les dates concretes seran l'Acròstic de l'Esbart Ciutat Comtal, un espectacle que pren l'estructura dels acròstics (estructura verbal que es traça entre dos eixos, l'un vertical i l'altre horitzontal, de manera que s'encaixen les lletres i les lletres de les paraules horitzontals creen noves paraules verticals). Amb aquesta ambició sinestèsica, l'Esbart Ciutat Comtal ha creat un espectacle que vehicula la dansa d'una manera innovadora.

Toc d'inici, de l'Esbart Sant Martí, és un homenatge a la gent de Barcelona i que reivindica la seva tradició festiva i en especial la seva tradició dansaire, i això ho presenten d'una manera fresca i impactant.

El cicle també acollirà l'espectacle Essències de l'Esbart Maragall, un espectacle de nova creació que ha destacat pel seu treball harmònic en la unió de diferents coreografies, des de les coreografies d'Albert Sans i Lluís Calduch a la Jota de Vilafranca o el ball de gitanes de Rubí. Una unió de tradició i modernitat que ha rebut, com els altres espectacles que formaran part del cicle un bon reconeixement amb actuacions al llarg del territori.

Amb aquest cicle, en definitiva, s'exposaran a la ciutadania tres espectacles de nova creació en dansa. Espectacles que no són un recopilatori de balls, sinó que presenten una homogeneïtat creativa i de posada en escena que els eleva a obres artístiques. Uns espectacles que es basen en la tradició per reinterpretar-la i crear nous llenguatges escènics.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: