Notícies


16/8/2017

El FITAG més gironí

Imatge de l'obra 'Revolution', que va estrenar el FITAG 2016

Vora l’Onyar ja comença a sentir-se la remor de les bambolines i les cametes. Entre el 29 d’agost i el 2 de setembre, 54 companyies s’hi citaran per celebrar el 17è Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG). Una edició que, sense renunciar a la seva lògica projecció exterior, ha decidit apostar més decididament pels elencs locals. Companyies de comarques, i també alumnes de l’escola teatral El Galliner, hi tindran el seu espai.

Organitzat per la Diputació de Girona, el FITAG es farà expansiu a onze municipis de la demarcació, que n’acolliran obres: Figueres, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Palamós, Sant Gregori, Sant Pere Pescador, Vidreres, Puigcerdà, Salt, Llançà i Campdevànol. En la mateixa voluntat de convertir tota la ciutadania gironina en còmplice del certamen, també es traslladarà algunes representacions als barris perifèrics de la capital.

Marroc serà la cultura convidada d’un festival que presenta importants novetats. La més destacada, la creació de la Companyia Teatral Internacional Polònia—Catalunya. Durant la segona quinzena d’agost, actors amateurs d’ambdós països participaran en la preparació de l’obra Un barret de copa, dirigida per la reputada dramaturga ucraïnesa Tatiana Malinowska.  Des de l’organització, s’espera que aquesta iniciativa tingui un llarg recorregut en les properes edicions.

Per tal que els grups participants comparteixen punts de trobada, s’ha habilitat l’espai FITAG Terrassa Nits, ubicat a la Casa de la Cultura de Girona, que vol fomentar el contacte entre tots actors i actrius en un clima distès.

Enguany ja se celebra la cinquena edició del Petit FITAG, un programa d’activitats pensat per transmetre l’amor pels escenaris a nens entre 3 i 10 anys. Tothom que desitgi fer col·laboracions escèniques adreçades al públic infantil pot adreçar-se a petitfitag@fitag.cat


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: