Notícies


9/8/2017

Intens estiu de la Coordinadora de Balls de Diables TradicionalsAgenda Colles de la Coordinadora durant el mes d'agostSis segles d’història els emparen i set mesos d’il·lusió desbordant els impulsen. Des de la seva constitució, el 22 de gener a Vilanova i la Geltrú, la Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya treballa incansablement per difondre un model –els balls de diables teatralitzats—que es remunta a principis del segle XV.

La presentació oficial de la Coordinadora aglutinà representants de les onze colles membres a Tarragona (21 d’abril). Durant la jornada, marcada per l’alegria però també la reflexió, es va debatre com complir els objectius fixats per la nova federació. Teòrics del fet diabler, com ara Salvador Palomar, Ramon Vallverdú, Daniel Villarrúbies, Xavi Aranda, Xavier Ribera, Enric Garriga i Josep Bargalló, exposaren quin camí havia d’emprendre el col·lectiu a partir d’ara.

La teoria que no vol traslladar-se a la realitat, tanmateix, és estèril. Conscients que la lluita per la preservació i foment dels balls de diables tradicionals implica la identificació dels principals models –el del Baix Camp i el del Penedès –per part de la ciutadania, es convocà la 1a Trobada de Balls de Diables Tradicionals. Més de 400 diables es reuniren a Reus (4 de juny) per participar una exhibició conjunta. Una festa que la Coordinadora vol celebrar anualment a la Capital de la Cultura Catalana.

Els balls de diables tradicionals estan prenent un protagonisme creixent arreu de la geografia catalana. Així ho demostra l’àmplia acceptació que ha tingut la mateixa acceptació –actualment són vint les colles que han sol·licitat formar-ne part—com la intensa activitat programada aquest estiu, farcida amb desenes d’actuacions. Les properes a celebrar-se (veure imatge adjunta) tindran lloc a Llorenç del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Sant Quintí de Mediona, Igualada, Sitges, Cervera l’Arboç i Vilafranca del Penedès. 


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: