Notícies


13/7/2017

El Som Cultura Popular 2018 mira cap a l'educació


etiqueta Som Cultura Popular


El Som Cultura Popular és un fòrum que es farà del 25 al 28 de gener de 2018 al recinte de Fabra i Coats. Pretén fer viure la cultura popular en primera persona, explicar-la al nostre entorn més immediat i revisar-ne el fons teòric. L’èxit del primer any, amb més de 300 activitats i 13.000 participants, fa que es repeteixi enguany, sempre amb la voluntat de fomentar el coneixement i l’intercanvi entre àmbits de la cultura popular i, alhora, potenciar-ne la connexió amb el món acadèmic.
 

El Som Cultura Popular vol impulsar un autèntic trànsit d’idees i informació entre els diversos col·lectius de la cultura popular: les associacions, les entitats, el món acadèmic i els investigadors, i alhora fer-ne partícip el públic general. Els espais i les activitats seran semblants al de la primera mostra, com ara el Museu Nòmada, les fires i les mostres, les presentacions i els debats, entre més activitats.
 

Aquest segon Som Cultura Popular s’estructura entorn de tres àmbits: educació, patrimoni cultural immaterial i canvis socials. S’hi abordarà el tema de l’educació en el món de la cultura popular amb les activitats culminants del Fòrum Educació i Cultura Popular. La cultura popular i el patrimoni cultural immaterial hi seran presents amb les iniciatives, elements i pràctiques socials que formen part de les manifestacions no materials de la cultura.
 

Finalment, es parlarà de la vinculació entre la cultura popular i els processos de canvi social, especialment la gentrificació i la transformació urbana. Per això es vol analitzar el paper que fa el patrimoni cultural en els processos de transformació social, que poden esdevenir tant un camp de destrucció patrimonial com d’aparició i producció de nous relats patrimonials.
 

Les entitats que vulguin presentar propostes d’activitats ho podeu fer fins el mes de setemebre en aquest enllaç. Per a més informació: somculturapopular@gmail.comComentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: