Notícies


13/7/2017

Campus Ebrefolk, el sentiment de pertinença al territori

Cartell de l'Ebrifolk.

etiqueta Ebrefolk, Esbarts


El Campus Ebrefolk de Música i Ball populars de les Terres de l'Ebre, Matarranya i Nord Valencià arriba aquest cap de setmana a la cinquena edició consolidant-se com un punt de trobada de la música, la cançó i la dansa d'arrel tradicional en el marc dels Països Catalans. Amb seu a Móra d'Ebre, ofereix entre divendres i diumenge tallers de ball, cant i instruments autòctons impartits pels millors especialistes. Una referència que, segons l'organització, "serveix per protegir aquest patrimoni musical, donant-lo a conèixer i creant consciència social", perquè apropa els assistents a "la cultura popular, enriqueix la sensibilitat i desperta sentiments de pertinença a un territori". Aquest Campus pretén compartir experiències i coneixements aprofundint en l'obra de folkloristes i etnògrafs, alhora que mostrarà una actualitat viva que avança un futur esperançador en aquest camp musical.

El Campus és una iniciativa de l'associació Espai de So, que pretén difondre el patrimoni etnomusical de les terres banyades per l'Ebre i els seus afluents –un espai compartit per Aragó, Catalunya i el País Valencià– per mitjà de tallers, xerrades, actuacions musicals i exposicions. Creat l'any 2013 i reconegut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s'articula bàsicament en tallers destinats a tots aquells que vulguin acostar-se a un coneixement més profund de la cultura musical tradicional del territori. I tal com es relata al web del Campus, "la identificació que la població d'aquests territoris ha forjat al voltant de la jota és tota una fita, però aquest gènere musical que ha esdevingut un tret identitari és només la punta de l'iceberg d'un patrimoni immaterial ben fràgil i molt més ampli i desconegut". És per això que el Campus busca consolidar-se com un punt d'encontre per a l'aprenentatge, l'intercanvi i la difusió de coneixements, la interrelació, la convivència i el treball de grup en un entorn privilegiat.

I a banda dels cursos de formació, hi ha activitats formatives complementàries obertes a la participació ciutadana que són gratuïtes. Tenen lloc a Sant Mateu del Maestrat (taller de dansa i bureo) i a Móra d'Ebre (conferència inaugural, ronda, vetlada de versadors i bureo). Ebrefolk compta amb l'ajut econòmic de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, la Diputació de Tarragona i la Generalitat de Catalunya a banda del suport de nombroses associacions locals i comarcals catalanes, aragoneses i valencianes.

Trobareu tot el programa formatiu, fent clic aquí.
Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: