Notícies


6/7/2017

El Festival Internacional del Circ de Figueres, a la corda fluixa


Si no hi ha moviments importants per part de l’Ajuntament de Figueres, aquest hivern no hi haurà circ a la ciutat. Figueres s’havia de convertir en referència mundial d’aquest art, però ha vist interromput el seu camí per una barreja de “falta d’il·lusió” per part de l’organització d’una banda, i de discrepàncies polítiques a l’Ajuntament sobre el projecte de Museu del Circ de l’altra. La indefinició és tal que l’impulsor del Festival Internacional del Circ, Genís Matabosch, ha anunciat als mitjans de comunicació que l’organització ja no veu sentit al festival, perquè el consistori dóna per mort el projecte de Museu.
 
Han estat sis edicions exitoses, amb 31.473 espectadors, 24 atraccions de diferents disciplines i 88 artistes d'onze països diferents en l’edició del 2017. De fet, també ha explicat que alguns partits polítics han assetjat els organitzadors per la presència de gats i gossos en els espectacles, “estigmatitzant-nos i deixant-nos com uns maltractadors”, va dir Matabosch, que també ha remarcat que no pot continuar arriscant diners amb el festival. Amb tot, no descarta traslladar el certamen i el projecte museu a una altra ciutat: "La il·lusió, que era el nostre motor, ha desaparegut; no podem seguir arriscant el mig milió d'euros que la Fundació aportava per fer possible el Festival, perquè no seria sensat", ha relatat. 
 
El Museu del Circ s’havia de fer a Figueres en l’espai de la Casa Nouvilas, però en els pressupostos municipals dels 2017 finalment es va suprimir la partida de 15.000 euros destinada a fer un estudi de viabilitat del museu. Ara bé, el consistori, liderat pel PDeCAT, no vol tirar la tovallola i ha assegurat que intentarà salvar el projecte, malgrat que reconeix que va haver de sacrificar aquesta partida perquè està en minoria i l’oposició li ho exigia. Per aturar la desaparició del festival, el govern municipal farà un intent perquè el ple municipal aprovi el compromís de destinar 1,5 milions d’euros al museu i per potenciar una nova edició del Festival Internacional. 


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: