Notícies


3/7/2017

Com implementar polítiques d'igualtat?

Cartell de les jornada d'igualtat organitzada per l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català.


Eulàlia Lledó, doctora en filologia romànica de la Universitat de Barcelona


Tània Verge, autora de 'Dones a les institucions polítiques catalanes. El llarg camí cap a la igualtat'etiqueta Formació, Igualtat de gènere

Eulàlia Lledó i Tània Verge són les convidades en la jornada formativa Polítiques d’igualtat en els col·lectius de cultura popular, organitzada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català. Una cita imprescindible per dotar-nos de les eines necessàries per evitar qualsevol mostra de sexisme en l’activitat quotidiana de les entitats. El curs tindrà lloc el dissabte 8 de juliol (10:00h) al Museu de les Cultures del Món (Carrer Moncada 12-14).

Doctora en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, Lledó ha investigat profusament com visualitzar la presència femenina en diferents àmbits vitals: enciclopèdic, acadèmic, esportiu, periodístic, etcètera. La seva intervenció se centrarà en detectar aquells vicis lingüístics, moltes vegades imperceptibles, que oculten la feminitat en els continguts comunicatius. Garantir que totes les persones vinculades a l’associacionisme s’hi sentin representades implica visualitzar correctament ambdós gèneres. 

La jornada formativa també comptarà amb la presència de Tània Verge, Doctora en Ciències Polítiques a la Universitat Complutense de Madrid. Durant la seva trajectòria acadèmica, Verge s’ha dedicat a estudiar els mecanismes que faciliten o dificulten l’accés de les dones en els directius de les entitats polítiques i socials. “Quines polítiques poden aplicar-se per revertir la infrarepresentativitat de les dones en les Juntes Directives?” “Com aconseguir avançar cap a la paritat de les responsabilitats associatives?” L’autora de Dones a les institucions polítiques catalanes. El llarg camí cap a la igualtat apuntarà alguns elements claus.

Fidel a la filosofia que regeix les jornades formatives de l’Ens, tots els assistents podran manifestar els seus dubtes, incerteses o reflexions. Amb l'organització d’aquest programa, la confederació cultural ha volgut incidir en dos àmbits fonamentals en la lluita a favor de la igualtat: la manera com els col·lectius de cultura popular transmeten la realitat des d’una perspectiva de gènere, i el reflex d’aquesta transmissió esbaixiada en l'ostentació dels càrrecs de responsabilitat. Realitats que s'han considerat paral·leles, i en conseqüència, s’han volgut tractar com a unitat. 

Tots els interessats en participar de la jornada formativa us hi podeu inscriure en el correu info@ens.cat


Comentaris

#2
Josep Viana - Barcelona
3 de juliol de 2017, 21.22 h

Hola Tina. Gràcies per la teva aportació. Tant debò puguis venir a la Jornada Formativa que comentem, per a contrastar idees i fer propostes. Només dir-te que en l'àmbit de la Cultura Popular i l’Associacionisme les estadístiques que coneixem mostren que en les Juntes Directives de 31 Federacions nacionals, el 70% són homes i únicament el 30% són dones. T’asseguro que hi ha moltes dones practicants en activitats cultu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0

#1
tina - Barcelona
30 de juny de 2017, 19.34 h

Tot això seria molc bonic si no fos que és absolutament mentida. Això de "Quines polítiques poden aplicar-se per revertir la infrarepresentativitat de les dones en les Juntes Directives?" és fals.
En general a la majoria d'entitats i partits hi ha menys dones que homes, perquè no som iguals al 100%. Hi ha entitats on les dones hi son molt majoritàries i altres activitats on també hi son molt majoritàries. I homes i dones es posen a les entitats i activitats que volen. Lliurament.
I no ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: