Notícies


18/5/2017

La Festa Catalana, amb sabor de jota ebrenca

Membres de la Banda de Música de Benissanet

etiqueta Federació Catalana de Societats Musicals, Festa Catalana


Dissabte 20 de maig a l’Aviguda Catedral, en el que serà el tercer cap de setmana de la Festa Catalana, a les 11:30h s’oferirà un concert de la Banda de Música de Benissanet, que actuarà la Banda FCSM&Benissanet, denominació que s’obté quan a la Banda de la Federació Catalana de Societats Musicals a la qual s’incorporen músics provinents de la resta de formacions de tot el país, en aquest cas de la Banda de Benissanet.
 
L’actuació estarà dividida en dues parts i tant al principi com a l’equador hi haurà una exhibició dels Gegants i Capgrossos de Sabadell, així com també la mulassa de Benissanet, peça del bestiari del poble de la comarca de la Ribera d’Ebre, com qui diu nounada, ja que el seu bateig va ser l’any 2016 a iniciativa de l’escola de música de Benissanet, amb la voluntat d’unir dues tradicions, la de les bandes de música, fortament arrelades a les comarques de l’Ebre, i la del bestiari català, una presència escampada arreu del país.
 
La Banda de Música de Benissanet oferirà amb la seva posada en escena com a FCSM&Benissanet un recorregut per la música de bandes, que alhora serà un reflex d’una banda que es funda l’any 1900, i que ha mantingut intacta la seva activitat, tret dels anys de la Guerra Civil. La banda ha fet patent el seu compromís de recuperació i defensa de la cultura musical a la Ribera d’Ebre i a la Terra Alta i ha recuperat i arranjat les jotes dels pobles de la zona, així com ha col·laborat amb l’Esbart Dansaire de l’Orfeó Reusenc, creant un espectacle de dansa sobre aquestes jotes.
 
Així doncs, el repertori contempla cançons tan reconegudes com el pasdoble de Jaume Teixidó, Amparito Roca, amb la interpretació d’una jota riberenca o una jota foguejada de Benissanet, amb arranjaments de Carles Capseta, actual mestre director de la banda, i Víctor Verge, entre d’altres que s’interpretaran a la primera part. Pel que fa a la segona meitat la banda oferirà la marxa mora i festera de Jose Rafael Pascual Vilaplana, Al’Amir en Edu, o la peça d’Enric Morera, Baixant de la font del gat, així com alguns clàssics jazzístics com Caravan de Duke Ellington.
 
La Festa Catalana és una activitat gratuïta i oberta a tothom, de l’Ajuntament de Barcelona, que se celebra cada dissabte a les 11.30h en un lloc tan emblemàtic com l’avinguda de la Catedral de Barcelona, i compta amb la direcció artística i la coordinació d’Adifolk.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: