Gemma Aguilera

Gemma Aguilera

Periodista - Equip de redacció Ens de l'Associacionisme Cultural Català

Notícies


17/5/2017

La geografia màgica del país, en un llibre de criatures fantàstiques


“Havia de ser un llibre infantil, però ha acabat prenent forma de gran llibre destinat als adults que vulguin descobrir què somiem els catalans i quina és la geografia màgica del país”. El gran llibre de les criatures fantàstiques de Catalunya (Ed.Comanegra), un treball de Joan de Déu Prats que compta amb les il·lustracions de Maria Padilla Climent és, per tant, “una invitació a viatjar pel país i per descobrir els mites fantàstics que marquen la nostra fantasia, les nostres pors i creences”, relata l’autor a Tornaveu. “La meva proposta inicial estava destinada al públic infantil, però progressivament la vam anar modificant, fins a donar forma a un llibre per als adults, i també per a nens de més de 10 anys que el vulguin gaudir en família, en què descobrim una cinquantena de criatures fantàstiques, mites i també divinitats ibèriques i grecollatines, i referències a altres cultures”, explica l’autor. De fet, el llibre també vol recuperar “la concepció dels personatges com a esperits de la natura, que s’havia perdut, i amb la qual podem donar una visió per als adults”.
 
 A més, el llibre és també una “invitació al lector a recórrer tot el país de punta a punta per descobrir la geografia màgica del país, amb indrets realment màgics, per descobrir com somiem els catalans. Aquest treball no estava recollit com a tal”, conclou Joan de Déu Prats.
 
L’autor assegura que la fantasia i la imaginació són una bona opció per treure'ns la cotilla que ens han imposat, “i alhora són formes d'entendre la societat, ens donen la possibilitat de veure que hi ha altres maneres de viure”, alhora que recorda que hi ha societats on els esperits de la natura continuen vigents. Perquè “tots necessitem fantasia”, conclou. Joan de Déu Prats, reconegut per la seva tasca en el camp de la literatura infantil i juvenil, ens convida a conèixer o redescobrir personatges com les bruixes i els follets, l'home del sac, els menairons, les dones d'aigua, l'home dels nassos o el bufarut.


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: