Notícies


15/5/2017

Maika Makovski, guanyadora del II Premi Teresa Rebull

Maika Makovski

etiqueta Premis Teresa Rebull

Fumata blanca. Maika Makovski és la guanyadora dels II Premis Teresa Rebull. Amb la presentació del projecte musical ‘CarMEnKa. Maika Makovski buscant les arrels, la cantautora mallorquina s’ha imposat a les vint-i-sis candidatures restants que aspiraven al guardó. El jurat ha valorat l’atreviment d’una proposta que gaudeix d’un llarg recorregut i és capaç de casar sonoritats de diferents punts geogràfics de la Mediterrània.

CarMEenKa és un viatge retrospectiu a la infantesa de Makovski. La influència musical de les dues àvies –una sevillana, Carmen; l’altra macedònia, Menka— hi és reflectida gràcies una banda formada per músics provinents del folk macedoni i andalús. Entre d’altres, Makovski comptarà amb la presència de Jovan Milosevski (guitarra flamenca, tambura i veu), Vangel Makovski (acordió, vents i kaval), Stevce Stojkovski (xurla, gajda i kaval) i José López (contrabaix).

Els II Premis Teresa Rebull estan premiats amb 5.000€, íntegrament dedicats a l’elaboració del treball, i una estada de creació a l'Espai Marfà de Girona. Fruit d’aquests treballs, ‘Carmenka es traduirà en un espectacle musical presentat en el marc de la 20a Fira Mediterrània de Manresa (entre el 5 i 8 d’octubre).

Amb la creació dels Teresa Rebull, el Departament de Cultura i la mateixa Fira de Mediterrània han volgut recordar una cantant destacada en la lluita antifranquista i feminista, i promoure els projectes musicals que pivoten entorn la música d’arrel. La primera edició dels guardons va reconèixer el treball Càntut, presentat per Carles Belda i Carles Sanjosé. La publicació del compacte ha tingut un gran impacte i reconeixement, sent proclamat com a Premi Enderrock 2017 al millor disc folk, i aconseguint un gran ressò mediàtic en les terres de parla catalana.
 
 


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: