Notícies


20/4/2017

Més de 50 entitats participaran en la Trobada Nacional dels Tres Tombs

Imatge d'una desfilada dels Tres Tombs

etiqueta Federació Catalana dels Tres Tombs, Tres Tombs

La cita, que tancarà el calendari festiu de la celebració dels Tres Tombs a Catalunya, tindrà lloc a l'Ampolla aquest dilluns, 1 de maig.

Després de cinc mesos de celebracions de la festa dels Tres Tombs pels diferents pobles i ciutats de Catalunya, L'Ampolla es prepara per acollir dilluns 1 de maig, la gran trobada nacional que tanca el calendari festiu dels Tres Tombs, que enguany arriba a la 20a edició.

Una cinquantena de colles es reuniran a l'Ampolla per celebrar aquesta festivitat, organitzada conjuntament per la Federació Catalana dels Tres Tombs els amics del cavall de l'Ampolla i l'Ajuntament de l'Ampolla.

La festa major dels Tres Tombs, reunirà més de 50 estàndards, més de 150 carros, 600 cavalls i 1000 traginers. L'Ampolla tornarà per unes hores a l'època on els carros, cavalls, matxos i mules eren el principal mitja de transport al nostre país. La Trobada, que es pot considerar un museu vivent i itinerant del transport i mercaderies i passatgers, recorrerà els principals carrers de la ciutat, per mostrar als espectadors, carros de pagès, de trabuc, de bocois, carros de bombers, carros fúnebres, carros de traginers, carros amb les més diverses càrregues, palla, sacs, llenya, caixes, verdura, ceps, portadores entre molts altres. Un dels objectius de la celebració és homenatjar als homes de tralla, els oficis antics, de manera que es transmetran els valors i coneixements.

La jornada començarà de bon matí amb l'arribada dels participants vinguts d'arreu del territori a l'Ampolla, seguidament es realitzarà l'esmorzar del traginer.
A les 11:30h les entitats participants en la XX Trobada començaran el recorregut que els durà pels principals carrers i places de la ciutat. Una Trobada amb el mar mediterrani de protagonista, ja que bona part del recorregut es desenvoluparà pel passeig marítim.
Tot seguit es durà a terme la fotografia institucional d'aquesta Trobada amb tots els estàndards i banders participants, per finalitzar amb el dinar de germanor.

Presentació del Règim Normatiu dels Tres Tombs

Amb motiu de la celebració del 20è aniversari de la seva fundació, la Federació ha desenvolupat un seguit d'actes, activitats i propostes lúdiques i educatives per celebrar-lo.

Un acte assenyalat serà la XX trobada nacional dels Tres Tombs. Per aquest motiu hem escollit el dia 1 de maig a l'Ampolla per fer la presentació oficial del Règim Normatiu dels Tres Tombs a Catalunya.

Fa més de dos anys la Federació va començar a treballar en aquest projecte, ambiciós i rellevant per la seva transcendència, que ha recopilat totes les normatives i regulacions que portaven a terme els diferents Tres Tombs dels pobles federats, per tal de fer un règim normatiu únic de com organitzar, coordinar i garantir el benestar animal.

Aquesta normativa general, l'eix vertebrador i de coneixement de la festa dels Tres Tombs, es presentarà als estaments oficials i ajuntaments de les diferents entitats organitzadores. De manera que a partir del 2018 serà el manual a seguir per una correcta organització i desenvolupament de la festa. "En el nostre afany de millora de la qualitat de la festa i en la protecció dels animals que hi participen, el règim normatiu contempla tot un apartat dedicat al benestar animal, abans durant i després de la festa, s'ha volgut fer així per tal de posar en evidència l'estimació, el respecte, la consideració i l'afecte que totes les persones que desenvolupen activitats en la festa dels Tres Tombs tenen pels seus animals", han exposat des de la Federació Catalana dels Tres Tombs.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: