Notícies


20/4/2017

Ciutat Vella publica el protocol festiu


Conèixer una comunitat és més fàcil a través de les seves festes. El llibre Protocol Festiu de Ciutat Vella, que es presentarà a La Casa dels Entremesos el 26 d’abril (19:00h), comptarà amb la participació de Gala Pin, regidora del Districte de Ciutat Vella; Xavier Cordomí, autor dels textos; Gurdit Singh, representant del Sikh Gurdwara Guru Darshan Sahib, i Carme Tomàs, presidenta de l’Associació de Geganters, Grallers i Bestiari de la Barceloneta.

La seva lectura permetrà conèixer la riquesa folklòrica d’un barri que, no només ha sabut mantenir les seves expressions més tradicionals – recentment les Festes de la Plaça Nova han estat reconegudes com a Festa Patrimonial d’Interès Nacional—, sinó que també ha sabut adaptar-se a una composició sociològica molt canviant. En conseqüència, el Protocol Festiu agrupa aquelles celebracions “amb un caràcter singular que els distingeix, aquells actes provinents d’altres tradicions arrelades i altres que estan en procés de consolidació”. Passat, present i futur de la festa a Ciutat Vella en un únic recull.

Cordomí és un conèixer il·lustre del fet festiu del barri barceloní. Entre altres projectes, ha treballat intensament en la divulgació de les Festes de Sant Roc i la recuperació de la imatgeria festiva de la Barcelona Vella. Una implicació que ha extrapolat al conjunt de la ciutat comtal, com a president de la Comissió de Seguiment del Protocol Festiu de la Ciutat de Barcelona i redactor dels “Protocols Festius del Seguici Popular de Barcelona” i el “Protocol Festiu de la Ciutat de Barcelona”. Actualment, Cordomí segueix vinculat intensament en la dinamització cultural de Ciutat Vella com a president de l’Associació de Festes de la Plaça Nova i director de La Casa dels Entremesos. 


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: