Notícies


13/4/2017

La Coordinadora de Pastorets fa balanç i renova equip directiu

Assemblea de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya (Foto: Joan Lorenzo).

etiqueta Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Pastorets


La Coordinadora de Pastorets de Catalunya el 8 d'abril ha celebrat la seva Assemblea General. Un moment en què toca fer balanç de la temporada que comença el desembre del 2016 i es perllonga fins al gener d'aquest any. Una temporada que ha estat impregnada per la implicació de la Coordinadora en els actes de commemoració del centenari de la primera representació dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres.

A més, a l'ordre del dia de l'assemblea, celebrada a La Palma del Cervelló (Baix Llobregat) i que ha aplegat 17 grups de Pastorets, hi havia la possibilitat de renovar mandat de l'actual president Lleonard del Rio i Torrents. La totalitat dels grups han votat a favor de la candidatura presentada per del Rio i també pel grup de candidats a membres de junta que majoritàriament l'han acompanyat en el darrer trienni.

Amb la confiança dels seus renovada, el president ha presentat un balanç positiu dels treballs de la Coordinadora de Pastorets en els darrers anys, de manera que ha aconseguit augmentar la presència i millorar les quotes i la qualitat informatives del fenomen d'aquest espectacle que constitueix un element patrimonial de la cultura del país de gran vitalitat i vigència.

Més de 240 representacions

En el període del desembre del 2016 i gener del 2017 passats, els Pastorets federats a la Coordinadora, en un total de 240 representacions, van moure més de 5.800 participants i més de 61.000 espectadors, en més de 50 poblacions repartides per 23 comarques, arreu de Catalunya.

En el decurs de l'assemblea va dedicar-se especial atenció a fer memòria de tot el treball realitzat entorn de la commemoració del Centenari dels Pastorets de Josep M. Folch i Torres (1916-2016), que va aconseguir fites rellevants com la representació conjunta de Pastorets a Palau de Plegamans (1 d'octubre), l'excepcional posada en escena al Palau de la Generalitat (27 de novembre) i l'acte de tancament a Montserrat (10 de desembre).

L'assemblea de grups de Pastorets del passat 8 d'abril, ha comptat també amb una xerrada de Joan Morros, president d'El galliner, associació d'espectadors que gestiona la programació d'espectacles del Teatre Kursaal de Manresa, que ha reflexionat sobre la captació de nous públics.

La nova junta directiva
La junta directiva de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, presidida per Lleonard del Rio i Torrents (Els Pastorets d'Igualada) va quedar composta també amb les següents persones: Mateu Fité (L'Ametlla de Merola), Ramon Carreté (Balsareny), Joan Ribas (Girona), Josep Soler (Manresa), Imma Llorens (Mataró), Josep M. de Ramon (Mataró), Marissa Gusart (Navarcles), Vicenç Gurrea (Santa Perpètua de Mogoda), Josep Peramiquel (Súria) i Josep Porta (Vilanova i la Geltrú).


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: