Notícies


13/4/2017

Barcelona guardona Jordi Joan Alsina, la Festa Major de Gràcia i els establiments emblemàtics

Jordi Joan Alsina, mort el juny de 2016.


Interior del restaurant Quatre Gats.


Carrer engalanat de la festa Major de Gràcia.


El llibreter i difusor de la novèl·la negra Paco Camarasaetiqueta Establiments Emblemàtics, Festa Major de Gràcia, Jordi Joan Alsina


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat el lliurament de quatre Medalles d'Or de la Ciutat de Barcelona, que en aquesta edició, reconeixen la promoció de la cultura popular i del món literari, així com els establiments emblemàtics de la ciutat.

En la categoria de Mèrit Cívic, s'atorga a títol pòstum a Jordi Joan Alsina, en reconeixement al seu compromís amb les tradicions culturals catalanes i la seva projecció a la ciutat de Barcelona, mitjançant la seva contribució en la promoció, organització i consolidació de la cultura popular. D'ofici cansalader, Jordi Joan Alsina, que va morir sobtadament el 2016, va ser un dels recuperadors dels carnestoltes a Barcelona poc després de la dictadura de Franco, i va impulsar iniciatives com l'Home dels Nassos, alhora que va ajudar a reactivar festes com la dels Tres Tombs a Barcelona.

També es lliurarà la Medalla d'Or al Mèrit Cívic al Restaurant Quatre Gats, un establiment emblemàtic de Barcelona, amb més de 120 anys d'història que continua mantenint la mateixa ubicació des de la seva obertura el 1897: la Casa Martí, edifici modernista de l'arquitecte Puig i Cadafalch. Des del seu naixement, aquest establiment es troba profundament lligat a la cultura i la història de la Ciutat Comtal. El seu soci fundador, Pere Romeu, pretenia crear una adaptació del cabaret parisenc Le Chat Noir, un establiment en el qual Romeu va treballar abans de traslladar-se a Barcelona.

La Fundació de la Festa Major de Gràcia rebrà la Medalla d'Or al Mèrit Cultural amb motiu del Bicentenari de l'activitat i per l'ininterromput treball en favor de la cohesió social i la cultura catalana. "El millor premi a la Festa Major de Gràcia fa 200 anys que l'atorga la gent. Les medalles d'or mai no brillen tant com les mirades que s'il·luminen cada any admirant l'etern efímer dels guarniments dels carrers", explica a Tornaveu Josep Fornés, patró de la Fundació Festa Major de Gràcia i comissari de l'exposició Guarnir el món de festa, en ocasió del bicentenari d'aquesta festa.

La segona Medalla d'Or del Mèrit Cultural és per a Paco Camarasa Yáñez, per la seva important contribució al món literari barceloní, com a propietari de la llibreria Negra y Criminal, tancada fa un any i escaig, i que actualment és el comissari del festival literari BCNegra.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: