Notícies


16/3/2017

Reivindicar el teatre


etiqueta Dia Mundial del Teatre

“Només el teatre ens dóna una paraula de boca a boca, una mirada d’ull a ull, un gest de mà a mà i de cos a cos. No necessita cap intermedi per treballar entre éssers humans”. Es tracta d’una cita immersa en el Missatge del Dia Mundial del Teatre 2016, escrita pel dramaturg Anatoli Vasaliev. Seguint la tradició iniciada l’any 1961, quan l’Institut del Teatre Internacional instaurà  el 27 de març com el Dia Mundial del Teatre, Vasaliev volgué recordar la màgia de la dramatúrgia.  

Com no podia ser d’altra manera, també és aquesta la data escollida per la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya (FGATC), la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) i l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) per reivindicar el teatre com una eina d’enriquiment personal. El Foment Cultural i  Artístic de Molins de Rei (Passeig del Terraplè, 49) acollirà un programa entretingut i reivindicatiu a parts iguals (19:30h). Una excusa perfecta per reivindicar la vocació dels actors (amateurs o professionals) sense passar per alt la precarització que sofreix el sector.

Josep Rafecas, Salvador Casals i Àlex Casanovas, presidents de la, FGATC, la Federació d'Ateneus de Catalunya i la AADPC respectivament, llegiran un manifest conjunt. A continuació, Mònica Luchetti i Carles Bertran interpretaran un fragment de ‘Roig’, un homenatge a Montserrat Roig a càrrec de Mònica Luchetti i Carles Beltran. El premiat grup amateur Filagarsa els prendrà amb una escenificació parcial de l’espectacle K-barret. Com a cloenda, l’actriu Rosa Andreu llegirà el Manifest Internacional del Teatre i s’oferirà una copa de cava.

Més enrevessadament que Vaseliev, Oscar Wilde ja va anticipar-se a les seves paraules: “El teatre és la forma artística més immediata que disposa una persona per compartir amb un altre què significa ser una persona”. Una bonica cita per recordar-nos perquè segueixen havent-hi valents entregats damunt les taules, i espectadors emocionats omplint platees. 


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: