Notícies


9/3/2017

La cultura popular peruana i la seva expressió en l’artesania

Roberto Villegas Robles en una fotografia recent.


Invitació conferència de Roberto Villegas.etiqueta artesania, Roberto Villegas


La cultura popular té el seu motor en les accions de diverses persones que la mantenen viva i la perpetuen al llarg del seu dia a dia. Amb tot, són molt necessaris els investigadors i figures que dediquen els seus esforços a recopilar i fer possible que el riu de la història no s'endugui aquestes manifestacions. Roberto Villegas Robles, investigador i professor especialista de la cultura peruana, és un d'aquests perfils fonamentals per entendre el llegat de les tradicions del seu país.

Amb l'organització de l'entitat Patrimoni Cultural y Natural 2.0, Villegas, qui als seus més de vuitanta anys, manté una bona salud i gran capacitat comunicativa, impartirà la conferència Artesania peruana: història viva el proper dimarts 14 de març a les 18:30h al Centre d'Artesania de Catalunya (Carrer Banys Nous, 11, de Barcelona). A la sessió, d'entrada gratuïta, es projectarà el documental Telar de cintura.

Villegas ha sovintejat la creació artística, fet que li ha permès completar la seva visió acadèmica, i és per aquest motiu que la seva visió, la qual compartirà a la ponència, és un compendi que relaciona l'artesania des d'una visió transversal, que traça un recorregut per la religió, l'alimentació, la medicina... El docent peruà al llarg de la seva carrera ha tingut una excel·lent relació amb la ciutat de Barcelona, des de finals dels anys setanta, quan hi va fer estada amb motiu de la publicació d'un llibre sobre la història tradicional peruana, de l'editorial barcelonina Blume. El llibre finalment no va veure la llum, però Villegas va tenir l'oportunitat de conèixer artistes catalans com Joan Miró, o el fotògraf Català-Roca, i va marcar l'inici de la relació de Villegas amb la ciutat, un vincle que ha mantingut al llarg del temps.

L'acte de la conferència Artesania peruana: història viva, compta amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial (IPACIM), l'editorial Altaïr, entre d'altres.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: