Notícies


9/3/2017

La Colla de Can Bonet obre una finestra al món digital

Paisatge d'Eivissa.


Pàgina d'Internet.



etiqueta cultura popular, Eivissa






Mantenir viva la cultura popular, la seva història i el seu arrelament a la gent i al carrer, però alhora, no tancar portes a la seva expansió i a les eines tecnològiques que permeten la seva difusió tant al territori natural com més enllà. Aquest és un dels grans reptes de la nostra cultura popular i les associacions que li donen vida, integrar les eines digitals i explotar-les al màxim per guanyar proximitat.

Un bon exemple de revolució digital al món de la cultura popular el trobem a la Colla de Can Bonet, que treballa en la difusió del ball de pagès i la cultura popular d'Eivissa i Formentera, amb una forta identitat diferenciada de les produccions culturals de Mallorca i Menorca. Aquesta colla es va fundar l'any 1981 per impulsar el ball, les activitats folklòriques i difusió de la cultura popular d'Eivissa, una història que ara queda recollida en un nou web -podeu consultar-lo, fent clic aquí- que també s'ha adaptat per a dispositius mòbils i tauletes. "Conjuntar tradició i innovació és la millor forma de poder donar a conèixer les nostres arrels, el nostre folklore i la nostra cultura popular, ja que és a les xarxes socials i al món d'Internet on estam connectats a diari", expliquen al nou web. A més, la colla té perfils a facebook, twitter, instagram i un canal a Youtube.
"Quan ens fixem en els nous balladors i balladores, per venir a assajar no només duen el tambor i les castanyoles, i els refacos, sinó que també vénen amb el mòbil o la tauleta: S'ha de pensar que igual que tenen el gust de venir a aprendre a ballar també viuen en una societat cada vegada més comunicada a través de dispositius electrònics", afegeixen els impulsors de la digitalització de la colla.

El ball de pagès, l'antiguitat del qual encara no s'ha pogut fixar amb precisió, continua creixent i recuperant la seva força, amb ballades a totes les festes d'Eivissa i Formentera. La comunicació 2.0 afegirà encara més força a aquesta tradició

Comentaris


No hi ha cap comentari



Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.





Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC




Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: