Notícies


9/2/2017

El Premi Ferran Soldevila consolida l'estudi històric dels Països Catalans

Ferran Soldevila

etiqueta Fundació del Congrès de Cultura Catalana, Premis Ferran Soldevila

La Fundació Congrés de Cultura Catalana convoca la XXXII edició del Premi Ferran Soldevila, dedicat a premiar una obra de biografia o estudis històrics en els seus vessants polític, social, econòmic, biogràfic, artístic, literari o cultural sobre l’àmbit dels Països Catalans. Aquest guardó, que va començar l’any 1985 premiant el treball El corsarisme mallorquí a la Mediterrània occidental. 1652-1698, un comerç forçat, de Gonçal López i Nadal, ha evolucionat al llarg dels anys, fins que el 2016 es va produir “un canvi substancial que ha aportat molta més qualitat als treballs presentats i que ha servit per donar-li molta més projecció. Es va obrir la convocatòria a obres publicades durant l’any anterior al premi, i no només a obres inèdites”, expliquen des del patronat de la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

Amb el canvi de les bases legals del premi del 2016, “es van presentar moltes més obres de gran qualitat, que ens van dur a atorgar una menció d’honor”, afegeixen des de la Fundació. L’any passat es va premiar el treball Una societat assetjada: Barcelona 1713-1714, d’Albert Garcia Espuche, i menció d’honor per a Fer-se franquista. Guerra civil i postguerra del periodista Carles Sentís (1936- 1946), obra de Francesc Vilanova Vila-Abadal. Es poden presentar les obres fins el proper 31 de març per al Premi Ferran Soldevila, dotat amb 2.000 euros, a través d’aquest enllaç
  
D’ençà de la seva constitució el gener de 1975, la Fundació ha tingut com a marc cultural, nacional i lingüístic els Països Catalans, i ha apostat per la promoció d’estudis i el suport a iniciatives que servissin per potenciar la realitat catalana. L’activitat de la Fundació va dirigida a estimular la investigació sobre les àrees que es consideren prioritàries dels àmbits econòmics, socials, científics i humanístics, a fomentar el coneixement i la col·laboració entre les diferents institucions culturals i científiques existents, i a contribuir amb les seves activitats a la projecció exterior de la realitat catalana.

Actualment la Fundació es troba immersa en la commemoració dels 40 anys del Congrés de Cultura, amb un projecte que inclou activitats de participació social i cultural, amb implicació ciutadana: taules rodones, conferències, entrevistes a quaranta intel·lectuals que van participar en la seva fundació, una exposició virtual del material recollit, una trobada de congressistes, marxandatge, un web interactiu dedicat exclusivament al CCC i fins i tot un documental. 


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: