Notícies


29/9/2016

Acte central del centenari dels Pastorets de Folch i Torres

Accèsit 2014 del concurs de fotografies de la Coordinadora de Pastorets (Autora: Maria Pujal)etiqueta Coordinadora de Pastorets de Catalunya, Pastorets de Folch i Torres

Fa cent tardors, la Junta d’Espectacles del Coliseu Pompeia de Barcelona va encarregar a Josep Maria Folch i Torres que escrivís una nova versió dels Pastorets. L’èxit immediat del text suposà la caiguda en l’oblit d’El Bressol de Jesús, l’obra de Frederic Soler (Serafí Pitarra) que fins llavors es representava cada Nadal. Per commemorar el centenari de l’estrena, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i la Fundació Folch i Torres han preparat un extens programa d’actes.

La voluntat dels organitzadors és “celebrar una tradició essencialment popular, fortament arrelada en el teixit associatiu català i, alhora, una eina històrica de cohesió social”. L’any Folch i Torres s’ha concebut com una excusa perfecta per recordar actuacions històriques mitjançant una exposició retrospectiva, fomentar el relleu dels Pastorets a les noves generacions i normalitzar la seva presència als mitjans de comunicació.  

L’acte central del centenari se celebrarà dissabte 1 d’octubre a Palau-solità i Plegamans. La jornada començarà a les 10:00h amb tallers infantils. Els més petits aprendran papiroflèxia, manipular titelles, fer punts de llibre decorats amb motius pessebristes o crear màscares de dimonis. Paral·lelament, sessions sobre presència escènica i maquillatge també ocuparan el temps dels adults. 

A continuació, es distingirà els actors i tècnics que fa més de cinquanta anys que fan els Pastorets (12:00h). Un homenatge que tindrà lloc a la Casa Folch, una torre d’estètica gòtica on Folch i Torres escrigué bona part de la seva producció literària. Com a preludi de l’acte protocol·lari, en el qual l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans agrairà la presència dels assistents, tothom s’entaularà en un dinar de germanor (14:00h). La jornada es clourà amb una representació conjunta dels Pastorets. Cadascun dels setze quadres que formen l’obra serà representat per una companyia teatral diferent. 

La comissió organitzadora del Centenari dels Pastorets de Folch i Torres està formada per membres del Departament de Filologia Catalana de l'Universitat Rovira i Virgili, el Patronat de la Fundació Folch i Torres, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya i membres de diferents companyies catalanes. 


Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: