Notícies


2/6/2016

Un cap de setmana per gaudir de l'associacionisme cultural

L'associacionisme cultural té un gran teixit.

etiqueta associacionisme, Dia de lAssociacionisme Cultural

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (#DASC2016), instaurant així una jornada dedicada a destacar el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.

Divendres, 3 de juny, a les set de la tarda, tindrà lloc als Lluïsos de Gràcia de Barcelona l’acte institucional inaugural, amb la presència del Conseller de Cultura.  Jordi Baltà dictarà una conferència sobre la cultura associativa com a eina de canvi cap a una societat més democràtica i participativa. I acte seguit es farà entrega de diplomes a les entitats culturals que celebren aniversaris destacats durant l’any 2016. Es clourà l’acte amb la interpretació de diversos cuplets en commemoració del centenari dels Pastorets de Folch i Torres.

Jornades de portes obertes als equipaments culturals associatius

S’ha convidat tots els equipaments culturals associatius de Catalunya a fer unes jornades de portes obertes des de divendres, 3 de juny, fins diumenge, 5 de juny. L’objectiu és acostar als ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons,  locals castellers o qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar-hi i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.

Podeu consultar tots els a tes que es duran a terme al territori, fent clic aquí.

 Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: