Notícies


2/3/2016

La Generalitat aposta per una escola més popular i vinculada a la vida local

Miquel Arrué, tutor del projecte de l’IES Can Mas de Ripollet.

etiqueta associacionisme, educació

En el termini de cinc anys, els alumnes catalans d’ESO tindran una nova tasca encomanada si volen obtenir el seu títol. En aquesta línia treballa ja el departament d’Ensenyament, que vol que els alumnes elaborin un projecte solidari que els impliqui amb el teixit associatiu caràcter social, cultural, esportiu, etc., de la seva ciutat. Una proposta de treball i de col·laboració entre l’alumnat de 3er d’ESO de qualsevol població catalana i les associacions de la localitat, que té l’objectiu de possibilitar el coneixement a l’alumnat de la realitat associativa local, poder compartir una activitat i, finalment, tirar endavant un projecte prèviament consensuat i preparat amb els mestres. El projecte inclourà també la vivència dels alumnes fora de les aules amb aquestes entitats, a les quals destinaran una vintena d’hores.

El projecte, batejat com a Projecte Solidari, permetrà als alumnes viure de primera mà l’experiència que suposa participar activament en la vida associativa i poder conèixer els processos de presa de decisió, organització i gestió de les entitats, amb el repte d’acabar de construir una veritable escola popular i participativa que ajudi a cohesionar la comunitat i a generar sinergies positives entre la població de totes les edats.

Ripollet és una de les ciutats catalanes que ja s’han convertit en laboratori de proves d’aquest projecte pedagògic. L’Institut d’Ensenyament Secundari Can Mas ja ha començat a treballar amb tretze associacions de Ripollet.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: