Notícies


11/5/2015

Més de 130 activitats per commemorar el Dia de l'Associacionisme Cultural

Logotip del Dia de l'Associacionisme Cultural

etiqueta associacionisme, Dia de lAssociacionisme Cultural

Més de 130 activitats organitzades per un centenar d’entitats culturals de tot el territori commemoraran el Dia de l’Associacionisme Cultural a Catalunya que se celebrarà el 4 de juny. En total, 52 municipis catalans s’han inscrit en aquesta iniciativa impulsada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 
L’acte institucional de commemoració del Dia de l’Associacionisme Cultural tindrà lloc el dia 4 de juny al Teatre de Sarrià de Barcelona, de 19h a 20.30h. Comptarà amb l’actuació de la cobla d’alumnes de l’ESCMU i de la Societat Coral la Lira de Sant Cugat del Vallès, la presentació de les conclusions de les Jornades sobre cultura popular i associacionisme i el lliurament de diplomes a les entitats declarades d’interès cultural.
 
A banda de l’acte institucional, s’ha convidat tots els equipaments culturals associatius de Catalunya a fer una jornada de portes obertes des del mateix dia 4 fins el diumenge 7 de juny. Així, un centenar d’entitats culturals han manifestat el seu interès en participar d’aquesta celebració i organitzaran més de 130 activitats. L’objectiu d’aquesta iniciativa és acostar els ciutadans als ateneus, casals, casinos, orfeons,  locals castellers o a qualsevol tipus d’equipament cultural gestionat per associacions, convidar-los a entrar i fer-los partícips de la important tasca de difusió cultural que realitzen les entitats del país.
 
El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural, instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que impulsa el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
 
A més de les jornades de portes obertes on visitar els diferents equipaments culturals de les associacions, també s’han organitzat tallers, xerrades, sortides culturals, mostres de teatre, dansa, circ i música i assaigs oberts. Es podrà seguir a les xarxes socials les diferents activitats que s’organitzen entorn el Dia de l’Associacionisme Cultura gràcies a l’etiqueta #DASC2015.
 
Per a més informació sobre totes les activiats relazionades amb el Dia de l'Associacionisme Cultural, podeu fer clic aquí.

Articles relacionats

Debat i reflexió a les Jornades sobre cultura popular i associacionisme

El Dia de l’Associacionisme Cultural se centra en la difusió i el debat

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: