Notícies


20/4/2015

Un estudi sobre l'associacionisme a Badalona, premi Terra d’Ateneus

Interior del Círcol Catòlic de Badalona

etiqueta associacionisme, Federació Ateneus de Catalunya, Institut Ramon Muntaner

“L’Associacionisme educatiu i cultural a Badalona (1879-1936). L’Ateneu Obrer i el Círcol Catòlic” és el títol del projecte proposat pel badaloní Jordi Albaladejo Blanco, que ha estat premiat amb la II Beca de Recerca Històrica «Terra d’Ateneus». Aquesta beca convocada per l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) està dotada amb 3.000 euros i la publicació del treball en una nova col·lecció de l’editorial Afers.
 
El jurat, format per Josep Santesmases, vicepresident segon de l’IRMU; Hèctor Fort, membre de la junta directiva del Centre de Lectura de Reus i Antoni Gavaldà, historiador i professor de la URV,  ha escollit el treball guanyador entre els tres que optaven al premi  “per l’interès de l’estudi per al conjunt del món ateneístic català i com a contribució a l’estudi històric i social de la ciutat de Badalona; per presentar un estat inicial de la qüestió complet, que permet encaixar l’estudi amb plenes garanties; i per la metodologia de treball proposada i el coneixement de les fonts principals per a desenvolupar l’estudi”.
 
La iniciativa de convocar aquesta beca de recerca històrica, que s’emmarca dins del Pla de l’Associacionisme Cultural 2014-2016, sorgeix de la col·laboració entre l’IRMU i la FAC i compta amb el patrocini de l’Obra Social de la Caixa i el suport de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat. L’objectiu d’aquest premi és becar un projecte de recerca centrat en l’estudi de la repercussió social de l’associacionisme cultural ateneístic en un territori concret dins de l’àmbit català des del punt de vista històric. El becat haurà de lliurar el seu treball acabat a finals d’any.

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: