Resultats de l'etiqueta religió

Inauguració de la capella de la Mare de Déu de Montserrat a la catedral de l'Alguer

Dos anys fa, recorria el 50è aniversari de l’arribada a l’Alguer de la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, do de l’Abadia i portada a l’Alguer per aquell grup de catalans que a l’agost del 1960 havien donat vida al famós viatge del Retrobament i que ha signat la represa quasi oficial de les relacions de l’Alguer amb les altres terres de llengua catalana.
Llegir-ne més

Carraus i matraques

En el passat, durant la Setmana Santa, les campanes emmudien. Des dels campanars sonaven grans matraques de fusta.
Llegir-ne més

Sense Estat no hi ha conferència episcopal catalana

Hi ha coses no esclarides, del tot i dubtoses. El fet que els bisbes residencials a Catalunya s'hagin cregut, de veritat o ingènuament, en la possibilitat de disposar d'un organisme col·lectiu que els representi i s'acobli a les necessitats pastorals dels practicants, o creients de les diòcesis de la vella Tarraconense, ha fracassat.
Llegir-ne més

En la mort de Jesús Huguet, un capellà patriota

El dia 9 de març passat va morir mossèn Jesús Huguet, atropellat, a Solsona. A la catedral de Santa Maria de Solsona, el dia 12, s’intuïa de seguida que aquell funeral era diferent.
Llegir-ne més

“Afirmar que en el sí de l’Església la dona és considerada igual en dignitat és un insult a la intel·ligència”. (Anna Ortín a El Pregó)

Des de les pàgines d’El Pregó, Anna Ortín posà en qüestió unes declaracions de Jaume Pujol, l’Arquebisbe de Tarragona, al programa “Els matins” de TV3, en les que negava la possibilitat del sacerdoci de les dones emparant-se en el clàssic argument de la maternitat: “Tots som iguals a l’Església, però tenim diferents funcions (.
Llegir-ne més

Guerres de religió al nostre temps

Ens semblava que s'havien acabat amb la darrera guerra a la nostra terra. De fet, Franco va guanyar una guerra emparat més en el carlisme que en el falangisme.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: