Resultats de l'etiqueta església

L’informe de la laïcitat critica l’opacitat financera de l’Església

Segons l’estudi, a més dels diners relatius al 0,7% de l’IRPF i les exempcions fiscals de l’Impost de Béns i Immobles derivat de les propietats religioses, “les dificultats trobades per disposar d’informació relativa als recursos públics que percep i l’existència de concordats d’inspiració preconstitucional, impedeixen la transparència exigible en una democràcia que es consideri exemplar”.
Llegir-ne més

Sense Estat no hi ha conferència episcopal catalana

Hi ha coses no esclarides, del tot i dubtoses. El fet que els bisbes residencials a Catalunya s'hagin cregut, de veritat o ingènuament, en la possibilitat de disposar d'un organisme col·lectiu que els representi i s'acobli a les necessitats pastorals dels practicants, o creients de les diòcesis de la vella Tarraconense, ha fracassat.
Llegir-ne més

En la mort de Jesús Huguet, un capellà patriota

El dia 9 de març passat va morir mossèn Jesús Huguet, atropellat, a Solsona. A la catedral de Santa Maria de Solsona, el dia 12, s’intuïa de seguida que aquell funeral era diferent.
Llegir-ne més

“Afirmar que en el sí de l’Església la dona és considerada igual en dignitat és un insult a la intel·ligència”. (Anna Ortín a El Pregó)

Des de les pàgines d’El Pregó, Anna Ortín posà en qüestió unes declaracions de Jaume Pujol, l’Arquebisbe de Tarragona, al programa “Els matins” de TV3, en les que negava la possibilitat del sacerdoci de les dones emparant-se en el clàssic argument de la maternitat: “Tots som iguals a l’Església, però tenim diferents funcions (.
Llegir-ne més

El bisbe de Tortosa s'orienta cap a València.

El bisbe de Tortosa s'orienta cap a València. Ara diu que certs moviments diocesans els coordinarà conjuntament amb la Comunitat Valenciana.
Llegir-ne més

Joan Pau II, sant d’un altre temps

Em pregunto: calia aquesta canonització? Recordo quan va morir com les masses presents a la plaça de Sant Pere del Vaticà cridaven «santo subito».
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: