Resultats de l'etiqueta Museu Etnològic

‘Les cares de Barcelona’, una exposició que es perllonga al carrer 

Els museus comencen a deixar de ser simples aparadors d’objectes per convertir-se en eines de veritable interactivitat amb el visitant i amb l’entorn que acull el museu.
Llegir-ne més

El Museu Etnològic de Barcelona rep el Premi Joan Amades

El Museu Etnològic de Barcelona ha estat guardonat enguany amb el Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional que atorga l'Associació Cultural Joan Amades.
Llegir-ne més

'Les cares de Barcelona': un catàleg d'educació sentimental


Dos músics de carrer – trompeta i acordió- rebien a les més 150 persones que vam assistir ahir a la inauguració  de l’exposició Les cares de Barcelona, al Museu Etnològic de Barcelona.
Llegir-ne més

'Les cares de Barcelona', una mirada neta sobre les urbs

Quan hom coneix a fons un objecte, una història, un paisatge o una ciutat, arriba un moment en què s'hi ha acostumat tant que ja no en gaudeix, i sovint perd l'interès perquè ja no s'hi fixa.
Llegir-ne més

El Museu Etnològic de Barcelona, Premi Joan Amades 2016

El Museu Etnològic de Barcelona ha estat reconegut amb el Premi Joan Amades 2016 en la categoria “Cultura Popular i Tradicional”.
Llegir-ne més

El solstici d’estiu en clau barcelonina

Trobades veïnals, familiars o d'amistats per a sopar, fer música i encendre fogueres. La nit de Sant Joan a Barcelona és màgica, amb l'arribada de la Flama del Canigó a la plaça de Sant Jaume, on és rebuda per les autoritats municipals, l'Àliga de la Ciutat i els Gegants de la Ciutat, mentre sona la cançó Muntanyes del Canigó i els representants de cada barri agafen el foc que encendrà les fogueres de tota la ciutat.
Llegir-ne més

Josep Fornés, l’ètica i l’estètica

En una entrevista apareguda al diari El Punt Avui del dia 23 de desembre, Josep Fornés, director del recent reinaugurat Museu Etnològic de Barcelona i Museu de Cultures del Món, ofereix una definició concisa i exemplificadora de la diferència entre entologia i etnografia, paraules que massa sovint s’empren indistintament sense conèixer la diferència essencial.
Llegir-ne més

El Museu Etnològic amplia l’entrada gratuïta fins al 6 de gener

Després de dos mesos i escaig de la seva inauguració, el Museu Etnològic de Barcelona, com a resposta a la bona acollida ciutadana, amplia l’entrada gratuïta fins al 6 de gener, dia de Reis.
Llegir-ne més

L’Etnològic de Barcelona: un museu per pensar, un museu per visitar

Després de quatre anys tancat per reformes, el Museu, l’origen del qual es remunta al 1942, diumenge passat obrí les portes.
Llegir-ne més

El nou Etnològic de Barcelona obre portes

Després d’un període de renovació, el Museu Etnològic de Barcelona torna a obrir les portes el 4 d’octubre amb una festa que inclourà concerts de música d’arreu, tallers d’artesania i jocs tradicionals.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: