Resultats de l'etiqueta Museu Etnològic

El Museu Etnològic de Barcelona rep el Premi Joan Amades

El Museu Etnològic de Barcelona ha estat guardonat enguany amb el Premi Joan Amades de Cultura Popular i Tradicional que atorga l'Associació Cultural Joan Amades.
Llegir-ne més

'Les cares de Barcelona': un catàleg d'educació sentimental


Dos músics de carrer – trompeta i acordió- rebien a les més 150 persones que vam assistir ahir a la inauguració  de l’exposició Les cares de Barcelona, al Museu Etnològic de Barcelona.
Llegir-ne més

'Les cares de Barcelona', una mirada neta sobre les urbs

Quan hom coneix a fons un objecte, una història, un paisatge o una ciutat, arriba un moment en què s'hi ha acostumat tant que ja no en gaudeix, i sovint perd l'interès perquè ja no s'hi fixa.
Llegir-ne més

El Museu Etnològic de Barcelona, Premi Joan Amades 2016

El Museu Etnològic de Barcelona ha estat reconegut amb el Premi Joan Amades 2016 en la categoria “Cultura Popular i Tradicional”.
Llegir-ne més

El solstici d’estiu en clau barcelonina

Trobades veïnals, familiars o d'amistats per a sopar, fer música i encendre fogueres. La nit de Sant Joan a Barcelona és màgica, amb l'arribada de la Flama del Canigó a la plaça de Sant Jaume, on és rebuda per les autoritats municipals, l'Àliga de la Ciutat i els Gegants de la Ciutat, mentre sona la cançó Muntanyes del Canigó i els representants de cada barri agafen el foc que encendrà les fogueres de tota la ciutat.
Llegir-ne més

Josep Fornés, l’ètica i l’estètica

En una entrevista apareguda al diari El Punt Avui del dia 23 de desembre, Josep Fornés, director del recent reinaugurat Museu Etnològic de Barcelona i Museu de Cultures del Món, ofereix una definició concisa i exemplificadora de la diferència entre entologia i etnografia, paraules que massa sovint s’empren indistintament sense conèixer la diferència essencial.
Llegir-ne més

El Museu Etnològic amplia l’entrada gratuïta fins al 6 de gener

Després de dos mesos i escaig de la seva inauguració, el Museu Etnològic de Barcelona, com a resposta a la bona acollida ciutadana, amplia l’entrada gratuïta fins al 6 de gener, dia de Reis.
Llegir-ne més

L’Etnològic de Barcelona: un museu per pensar, un museu per visitar

Després de quatre anys tancat per reformes, el Museu, l’origen del qual es remunta al 1942, diumenge passat obrí les portes.
Llegir-ne més

El nou Etnològic de Barcelona obre portes

Després d’un període de renovació, el Museu Etnològic de Barcelona torna a obrir les portes el 4 d’octubre amb una festa que inclourà concerts de música d’arreu, tallers d’artesania i jocs tradicionals.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Pl. Víctor Balaguer, 5. Casal Clavé
08003 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX


I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc