Resultats de l'etiqueta Fundació Paco Candel

La Fundació Paco Candel presenta 'El gran dolor del mundo'

“Candel tal com raja”. “El testimoni més autèntic de Candel”. “La crònica d’una època, i sobretot de la seva gent”.
Llegir-ne més

'Els paisatges de Candel': totes les seves cares

Resumir qui era una persona sempre és una tasca extraordinàriament complicada. Mai és fàcil descriure’n íntegrament el seu pensament i caràcter, i menys encara quan aquesta persona ha gaudit de la popularitat i transcendència de Paco Candel.
Llegir-ne més

'El gran dolor del mundo': el Candel més íntim

Paco Candel és una gran referència de la Catalunya contemporània. Fins ara, coneixíem les seves publicacions, que han estat profusament difoses i analitzades.
Llegir-ne més

Isabel-Clara Simó recorda Paco Candel

La Fundació Paco Candel ha organitzat la conferència El meu Candel, a càrrec d’Isabel-Clara Simó i amb la intervenció d’Àngels Migueles (directora Biblioteca Francesc Candel) i Pere Baltà, president de la Fundació.
Llegir-ne més

L'ànima de Paco Candel

Paco Candel segueix ben viu. El seu cor continua bategant en les expressions d’amor i homenatge que li professen i dediquen els seus amics.
Llegir-ne més

Memorial Candel per a Núria Feliu, els autors de 'Candel, l'altre català' i Joan Soto

 La Fundació Paco Candel farà entrega dels Memorial Francesc Candel a la seu social del Col·legi de Periodistes de Catalunya –com ja és tradicional-, el proper dilluns 14 de novembre, a les 19h, en un acte que serà presidit per Carles Duarte, president del Consell Nacional de Cultura i de les Arts.
Llegir-ne més

Joan Soto: "El públic ens diu que veu Paco Candel dalt de l'escenari"

Conversem amb Juan Soto, director del Grup Teatral Amics d’Aplha 63 amb motiu de l’última representació de l’obra teatral Candel, l’altre català, un projecte ambiciós que posa dalt l’escena una trentena d’actors i que parteix de l’adaptació de les principals obres de Paco Candel.
Llegir-ne més

El Paco Candel més genuí, dalt de l’escenari

Se’l considera un dels catalans més destacats del segle XX, una figura clau perquè els ciutadans que ja vivien a Catalunya i els que van venir de fora arribessin al convenciment que, per dir-ho amb les seves mateixes paraules, “formaven un sol poble”.
Llegir-ne més

El documental ‘Paco Candel, l’altre català’ disponible a la xarxa

Dins del portal web ‘3 a la carta’ es pot veure en streaming, és a dir, amb reproducció directa i sense descàrregues, el documental Paco Candel, l’altre català, emès dimarts 2 de febrer dins de l’espai Sense ficció, del canal principal de Televisió de Catalunya (TV3).
Llegir-ne més

Estrena del documental 'Paco Candel, l’altre català' al Sense ficció de Tv3

El canal principal de la Televisió de Catalunya (TV3) emetrà dimarts 2 de febrer a les 23.15h el documental Paco Candel, l’altre català.
Llegir-ne més

El Festival De Clavé a Candel,  portada de la Nadala de la Fundació

La Fundació Paco Candel dedica la Nadala d’aquest any a rememorar el festival De Clavé a Candel, homenatge de la cultura popular a l’autor d’Els altres catalans.
Llegir-ne més

Candel, l'altre català

L’any passat  es va commemorar el cinquantenari de la publicació de ”Els altres catalans”, llibre d’assaig i reflexió sociològica escrit per Francesc Candel  (Casas Altas 1925 - Barcelona, 2007).
Llegir-ne més

'Candel, l'altre català', una obra de teatre i un projecte que fan grans l'obra candeliana

Inspirat en els textos de l’obra de Francesc Candel, Els altres catalans el 24 d’octubre, a les 19h, es representarà al Centre Cívic La Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat, l’obra Candel, l’altre català, que es presentarà a diferents barris al llarg de tot novembre.
Llegir-ne més

Clausura al Parlament del 50è aniversari d’'Els altres catalans'

El dimecres 25 de febrer a les 18h el Parlament de Catalunya acollirà la cloenda dels actes commemoratius del 50è aniversari de la publicació del llibre Els altres catalans de l’escriptor Paco Candel.
Llegir-ne més

Pujol afirma a l'acte d'entrega del Memorial Candel que per a Catalunya mantenir l'estat de benestar és també un objectiu nacional

A la seu social del Col·legi de Periodistes de Catalunya se celebrà l'acte d'entrega dels premis del Memorial Francesc Candel 2011.
Llegir-ne més

Tres entitats federades a l'Ens signen el Pacte per a la Immigració

En aquest acte, presidit pel conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i el director general per a la Immigració, Xavier Bosch, també s’hi van sumar vint-i-set organitzacions representatives del teixit cívic, econòmic i social català.
Llegir-ne més

El Cine Nuevo de Can Tunis, el Cinema Paradiso d’allà on Barcelona canviava el seu nom

Des de la Fundació Paco Candel es mira de mantenir viu el record i l’obra de l’autor del memorable “Els altres catalans” i d’una cinquantena més de llibres –alguns d’ells molt reeditats-, amb els que l'escriptor i periodista va fer la crònica social d’un llarg període que va des de la postguerra fins als primers anys de la democràcia.
Llegir-ne més

La Fundació Paco Candel fa balanç dels seus quatre anys d’existència

Entre d’altres, la Fundació Paco Candel ha posat en marxa diferents accions divulgatives per donar a conèixer la vida i, sobretot, la obra de l’escriptor català a diferents públics potencials.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: