Resultats de l'etiqueta Federació Catalana de Pessebristes

Els Pastorets de Folch i Torres, versió pessebre

Setze diorames recreen els setze quadres o escenes que formen part de l’obra de Josep M. Folch i Torres, i es poden veure exposats al hall del Teatre Municipal de Girona, fins al 2 de febrer, dins el marc de la biennal del pessebre.
Llegir-ne més

Pessebre Monumental, talent immens 

Es podria afirmar que hi ha tants pessebres diferents com pessebristes. Així ho ha tornat a demostrat el Pessebre Monumental construït pel Grup Pessebrístic de Manresa, que enguany ja celebra la divuitena edició.
Llegir-ne més

100 pessebres catalans

No importa en quina comarca catalana visquis: les associacions pessebristes han preparat una exposició ben a prop de casa teva.
Llegir-ne més

Els pessebres més artístics, a la XVI Biennal de Girona

La Federació Catalana de Pessebristes sempre ha tingut una clara vocació expansiva. Malgrat que els pessebres han estat concebuts tradicionalment com una construcció per a interiors, no escassegen les mostres públiques, de carrers, d’escenaris i diorames.
Llegir-ne més

Castellterçol es bolca en la 46a Trobada de Pessebristes

La Trobada anual de Pessebristes de Catalunya i les Illes Balears, que es va celebrar diumenge 1 d’octubre, va esdevenir no només l’acte inaugural de la campanya de pessebrista, sinó també una gran celebració de la cultura popular, que va acollir diverses actuacions de grups de Castellterçol, poble on es va dur a terme.
Llegir-ne més

La 46a trobada de Pessebristes reivindica el seu paper dins la cultura popular

La temporada de fer pessebres no comença dues setmanes abans (ni probablement dos mesos abans) del que en diem “posar el pessebre”.
Llegir-ne més

Museu del Pessebre de Catalunya, un tribut a Martí Castells

Serà un espai de referència a tot Catalunya d'una de les tradicions més arrelades del país, el pessebrisme, tant pel que fa a les figures i diorames com al material documental.
Llegir-ne més

Balanç i reptes per al futur de la Federació Catalana de Pessebristes

Acabada la campanya pessebrista d’enguany la federació xifra en 1.700.000 persones les que han passat per les 119 exposicions repartides per tota Catalunya.
Llegir-ne més

Tots els pessebres de Catalunya, a la teva mà

La Federació Catalana de Pessebristes ha llençat l’aplicació per a telèfons mòbils PessebresCAT amb un llistat sobre el mapa de Catalunya de les 119 exposicions de pessebres que aquestes festes es poden visitar.
Llegir-ne més

Tota la feina que hi ha darrere un pessebre

Tres, dos, u: el Working progress de pessebres ha començat al Centre d’Artesania de Catalunya (Carrer Banys Nous, 11, de Barcelona).
Llegir-ne més

'Working progress' permet assistir en directe a la creació de pessebres

Working progress de pessebres s’inaugurarà el 19 de novembre i comptarà amb una primera part on els pessebristes construiran en directe els diorames, del 20 de novembre al 15 de desembre, i una segona, fins al 10 de gener, en què s’exposaran les creacions ja acabades.
Llegir-ne més

Èxit de participació en la 45a Trobada de Pessebristes

La 45a Trobada de pessebristes de Catalunya s’ha celebrat el cap de setmana del 3 i 4 d’octubre a Olot (La Garrotxa), amb bon èxit de participació, unes 400 persones hi ha participant, acollint membres de les entitats tant del Principat, com de la Catalunya Nord i d’Andorra.
Llegir-ne més

45a Trobada de pessebristes de Catalunya i Balears

El cap de setmana del 3 i 4 d'octubre a Olot (La Garrotxa) se celebra la 45a Trobada de pessebristes de Catalunya i Balears, amb les entitats de Catalunya Nord i del Principat d'Andorra com a convidades.
Llegir-ne més

Més de 75 pessebres a Catalunya, València i Mallorca

El president dels pessebristes catalans, Josep Porta, ha assenyalat que els pessebres són efímers “obres d’art repartides arreu del país.
Llegir-ne més

Més de 75 pessebres a Catalunya, València i Mallorca

El president dels pessebristes catalans, Josep Porta, ha assenyalat que els pessebres són efímers “obres d’art repartides arreu del país.
Llegir-ne més

Tradició i futur, clau de volta del pessebrisme

Les festes nadalenques han tancat el 2011 amb la constatació que la tradició pessebrista és més viva que mai.
Llegir-ne més

Bojos pels pessebres

Els actes centrals van tenir lloc diumenge amb la concentració i l'acreditació de les entitats participants i una cercavila des del Pavelló Municipal d'Esports fins a l'Escola Municipal de Música on es va fer l'acte de benvinguda, amb la presència del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i el president de la Federació Catalana de pessebristes, Josep Maria Porta.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: