Resultats de l'etiqueta Ens de lAssociacionisme Cultural Català

Un associacionisme nou per a un nou país, a debat a la UCE


Organitzada per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, la taula rodona L’associacionisme del nou Estat pivotarà entorn una pregunta mare: què ha de fer l’associacionisme en un nou model de país? a la Universitat Catalana d'Estiu divendres 18 d'agost de 9:30h a 12:30h.
Llegir-ne més

Neixen els Premis Antoni Carné

La creació dels Premis Antoni Carné de l’Associacionisme Cultural Català vol reconèixer la feina desinteressada de totes les persones i col·lectius que treballen en l’organització i difusió de la cultura popular i l’associacionisme a Catalunya.
Llegir-ne més

Diari d'Addis Abeba (Tercera part)

Crònica de la reunió del 2 de desembre de 2016.

Ja estem  al final de l’11a sessió del Comitè Intergovernamental  de la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat (PCI).
Llegir-ne més

Defensant Catalunya a Addis Abeba

L’objectiu del Comitè per la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO és establir les estratègies més efectives per protegir el patrimoni, i preservar les expressions culturals amenaçades (rituals, actes festius, tradició orals, pràctiques relatives a la naturalesa, etcètera).
Llegir-ne més

Consells i estratègies que les entitats necessitem per trobar finançament


Internet ha augmentat espectacularment les possibilitat de tirar endavant projectes culturals gràcies a la participació ciutadana.
Llegir-ne més

El marc legislatiu de l'associacionisme cultural, al plenari de l'Ens


A la fantasia èpica de l’escriptor J. R. R. Tolkien, El senyor dels anells, es diu la frase “Un sol anell per governar-los a tots”, ja que el qui sigui posseïdor d’aquell anell tindrà poder il·limitat sobre tothom i sobre totes les coses.
Llegir-ne més

Antoni, ja fa un any....

Ja fa un any que l’Antoni Carné, fundador i primer president de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, ens va deixar.
Llegir-ne més

El Patrimoni Cultural Immaterial, la maduresa de la cultura popular

La Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial té unes ressonàncies que van molt més enllà de l'anhelat reconeixement de la UNESCO dins la seva Llista Representativa.
Llegir-ne més

L’Ens a la UCE reforçarà la difusió del Patrimoni Cultural Immaterial

El Patrimoni Cultural Immaterial és un concepte que ha vingut per quedar-s’hi, i que s’engloba dins dels criteris de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural de la UNESCO, aprovada l’octubre del 2003, si bé és ara quan s’intensifiquen els seus fruits, si més no a casa nostra.
Llegir-ne més

El significat del Patrimoni Cultural Immaterial

La conferència Què és i què significa el Patrimoni Cultural Immaterial (PCI)?, dissabte 18 de juny a les 11:30h aproparà l'escenari que proposa la Convenció per a la Salvaguarda del PCI de la UNESCO, al Museu Biblioteca Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.
Llegir-ne més

L'Assemblea General de l'Ens dóna llum verd als premis Antoni Carné

Dijous 5 de maig ha tingut lloc l'Assemblea General Ordinària de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, que s'ha celebrat a la sala d'actes de La Casa dels Entremesos de Barcelona.
Llegir-ne més

Joan Amades, renovat

Dimecres 17 de febrer a la casa de l’Ardiaca, Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona es va presentar l’últim número de Canemàs, revista de pensament associatiu (el que fa 11), un exemplar monogràfic sobre Joan Amades i que vol presentar aquest autor des de  perspectives poc conegudes a hores d’ara.
Llegir-ne més

Estrena del documental 'Paco Candel, l’altre català' al Sense ficció de Tv3

El canal principal de la Televisió de Catalunya (TV3) emetrà dimarts 2 de febrer a les 23.15h el documental Paco Candel, l’altre català.
Llegir-ne més

L’Ens proposa debats sobre el Patrimoni Cultural Immaterial i sobre la integració de nouvinguts

L’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, com a entitat co-organitzadora de la mostra Som Cultura Popular, proposarà dos debats, a més del concurs #LaRauxaDelPaís i una presentació sobre les revistes Canemàs i Tornaveu.
Llegir-ne més

Enric Saurí: “Encara no hi ha un discurs ben travat per atraure nouvinguts"

Els sociòlegs Enric Saurí i Marta Rovira són autors de l’estudi Diversitat i integració en l’associacionisme cultural, dut a terme com a primera Beca d’Estudis sobre l’associacionisme cultural català atorgada per l’ENS.
Llegir-ne més

Josep Viana: "Catalunya és representada a la UNESCO per mitjà de l'Ens"

L'equip de redacció del portal web Cultura Popular BCN han entrevistat a Josep Viana, president de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català amb motiu del Som Cultura Popular, que se celebra del 21 al 24 de gener.
Llegir-ne més

La cultura popular i la integració, a debat al Som Cultura Popular

La capacitat de la cultura popular per aconseguir la inclusió dels nouvinguts s’analitzarà el dissabte 23 de gener a les 13:30h a l’Espai Bota del recinte Fabra i Coats del barri de Sant Andreu, dins del marc del Som Cultura Popular, Mostra del Patrimoni Cultural Immaterial a Barcelona, que es durà a terme del dijous 21 al diumenge 24 de gener.
Llegir-ne més

L’Ens reunirà diversos representants d’elements reconeguts per la UNESCO

Dins del marc del Som Cultura Popular, la mostra que es durà a terme del 21 al 24 de gener al recinte Fabra i Coats i que combinarà els debats i la reflexió amb diverses activitats i actuacions, l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català com a entitat col·laboradora celebrarà el debat Què és i què significa el Patrimoni Cultural Immaterial el dijous 21 de gener, dia de la inauguració, a les 20h del vespre.
Llegir-ne més

Presentació a l'Hospitalet de 'Candel, l'altre català'

El film documental sobre l'escripor Paco Candel es presenta divendres 11 de desembre a les 19:30h a la Masia Can Riera de l'Hospitalet de Llobregat.
Llegir-ne més

Cròniques des de Namíbia (5)

3  de desembre 2015

La conferència ha passat l’equador del seu desenvolupament. Avui l’ordre del dia desenvolupa qüestions internes de la mateixa organització, però, força importants.
Llegir-ne més

Cròniques des de Namíbia (4)

2  de desembre 2015

Seguim. Sol i calor. De ben d’hora, considerable trànsit i moviment de persones pels carrers.
Llegir-ne més

L’Ens, a la 10a sessió del Comitè Intergovernamental de la UNESCO

La confederació de cultura popular catalana és convidada com a observadora a la 10a sessió del Comitè Intergovernamental, celebrada del 30 de novembre al 4 de desembre a Namíbia.
Llegir-ne més

Cròniques des de Namíbia (1)

Iniciem una sèrie d’articles en els quals el president de l’Ens de l’Associacionisme Català, Josep Viana, explica la participació de la confederació a Namíbia, en el marc de la 10a Conferència Intergovernamental de la UNESCO.
Llegir-ne més

Els reptes de l'Ens: espais de debat, comunicació i projecció internacional

Dissabte passat l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català celebrà la reunió anomenada Plenari de Tardor.
Llegir-ne més

El documental Candel, l’altre català s’estrena amb èxit de públic

A l’Auditori del Museu d’Història de Catalunya dijous 5 de novembre al vespre s’ha estrenat el documental Candel, l’altre català sobre la figura de l’escriptor Paco Candel.
Llegir-ne més

Entrevista a Josep Viana al 'Fes ta Festa' (Programa 284)

En aquest darrer programa de fórmula estiuenca tenim una llarga conversa amb el nou president de l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català, amb qui repassarem la història, el present i els projectes de futur de l’entitat catalana acreditada per la UNESCO com a ONG per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial.
Llegir-ne més

Ha mort Antoni Carné, president fundador de l’Ens 

La mort Antoni Carné i Parramon (Sant Vicenç de Castellet, 1954 – Barcelona, 2015) és una pèrdua per l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català i, en general, per l’associacionisme cultural català, al qual des de ben jove ha dedicat el seu temps i esforços.
Llegir-ne més

Josep Viana: "Hem de mostrar al món el nostre model associatiu"

A la darrera assemblea general ordinària del passat mes de març, l’ENS elegí un nou president, dins del context de la renovació parcial de Junta.
Llegir-ne més

Nou Canal de Youtube per a vídeos de l’ENS i Tornaveu

Amb la presentació, a càrrec de Josep Viana, de la 1a Conferència Internacional d’ONG s’inaugura el nou canal de Youtube relacionat amb la revista Tornaveu i l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català.
Llegir-ne més

Les associacions de Catalunya rebutgen el projecte de Llei del Voluntariat

Tretze federacions d’associacions representatives en el seu àmbit d’actuació han fet arribar una carta conjunta al Parlament de Catalunya en què rebutgen el redactat actual del projecte de Llei de Voluntariat, actualment en tramitació al Parlament de Catalunya, i demanen l’aprovació d’una Llei de foment i suport de l’associacionisme.
Llegir-ne més

Llei d'Espectacles: l'associacionisme regulat com una empresa?

Reproduïm el text de la compareixença del president de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, Josep Viana, dins la Comissió d’Interior del 26 de març, amb motiu de l'avantprojecte de llei, presentat el 9 de setembre de 2014, sobre la Llei d’ordenació de les activitats d’espectacles públics i recreatives.
Llegir-ne més

L’ENS argumenta que la cultura popular no es reguli per la Llei d’Espectacles

Josep Viana, actual president de l’ENS, en una compareixença al Parlament en la Comissió d’Interior del 26 de març ha defensat que la cultura popular ha de tenir una consideració diferent a les activitats mercantils que regularà la futura llei d’ordenació de les activitats d’espectacles públics i recreatives.
Llegir-ne més

Un monogràfic de Canemàs recull l’estudi premiat amb la 1a beca de l’ENS

L’estudi, Diversitat i integració en l’associacionisme cultural català, d’Enric Saurí i Marta Rovira s’edita íntegre com a número 10 de la revista Canemàs, de pensament associatiu.
Llegir-ne més

L’ENS amb el manifest en desacord a la Llei estatal d’Impost de Societats

La confederació de l’associacionisme i cultura popular s’inclou entre les catorze federacions de Catalunya que demanen el desenvolupament d’un nou marc fiscal per les associacions.
Llegir-ne més

La 3a convocatòria de la beca de l'ENS aposta per les noves teconologies

Fins el 24 d’abril es podran presentar projectes d’estudi orientats a l’aplicació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació a les necessitats de l’associacionisme cultural català.
Llegir-ne més

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Carrer València, 558, 6è 1è
08026 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Director: Joan-Ramon Gordo

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Oriol Cendra, Enric Cirici, Èric Jover, Joan Maluquer, Josep Santesmases i Josep Viana.

Correcció lingüística:
Àlvar Andrés.


Col·laboradors de TORNAVEU

CC BY NC
Els Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català reben la implicació de:

Fundació Antigues Caixes Catalanes BBVA CX

I la col·laboració de:

Previsora General Damm Arç Cooperativa fcc

L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català, editor de Tornaveu, ha rebut l'ajut de: