Tornaveu                     Ara és l'hora

Hemeroteca Recomana-ho a un/a amic/ga
Segona quinzena de maig 2012

Notícia

— 28/5/2012

S’inicia la fusió de l’ENS i la CaCTc


Des de fa mesos s’han estat duent a terme una sèrie de contactes entre l'ENS i la Confederació d'Agrupacions de Cultura Tradicional Catalana de cara a possibilitar la seva fusió, amb l’objectiu de potenciar el moviment associatiu especialment al tercer nivell confederal.

etiqueta Confederació dAgrupacions de Cultura Tra, Ens de Comunicació A

L’Assemblea general de l’ENS en la seva darrera reunió ordinària va valorar favorablement la possibilitat de fusió i va encomanar a la seva Junta el desenvolupament de la proposta. En el seu torn, l’Assemblea general de la Confederació, en la darrera Assemblea, ha fet un pas més, donant ja el vist-i-plau a la fusió. Aquesta unificació  prendrà com a base l’estructura i estatuts de l’ENS –l’entitat amb més ampli abast de les dues- incorporant els objectius i projectes més específics de la Confederació.

Aquest fet suposarà, a nivell pràctic i simplificat, quatre accions:

  • La modificació dels estatuts de base, per potenciar els objectius ara ja comuns.
  • La incorporació de nous projectes com el Simpòsium sobre Cultura Tradicional Catalana a les escoles.
  • El treball per facilitar i aconseguir la integració dins la nova estructura de les Federacions que actualment són membres de la Confederació. Aquesta integració haurà de comptar amb l’acord previ de les seves respectives assemblees.
  • La possibilitat de modificar parcialment el nom de la entitat resultant –tot i mantenir com a clar referent el d’“ENS”.
El procés, que haurà de comptar amb l’aprovació definitiva de l’Assemblea general de l’ENS, està previst que finalitzi favorablement aquesta propera tardor amb la signatura formal i pública de l’acord de fusió.
lectures 593 lectures    Comentaris Comenta-ho Imprimir Imprimeix Enviar article Envia

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Pl. Víctor Balaguer, 5. Casal Clavé
08003 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Antoni Carné, Enric Cirici, Joan-Ramon Gordo, Èric Jover, Joan Maluquer i Josep Santesmases.

Correcció lingüística:
Joan Albert Ros.

CC BY NC


L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català és una iniciativa de la Federació de Cors de Clavé, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació Catalana de Societats Musicals, la Federació Sardanista de Catalunya, la Fundació La Roda, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, el Gran Orient de Catalunya, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, la Federació Catalana de Pessebristes, ADIFOLK, el Moviment Laic i Progressista, la Fundació Paco Candel, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Federació Catalana de Catifaires, la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella de Barcelona, l'Associació Catalana de Puntaires i la Federació de Colles de Falcons de Catalunya.
Entitats col·laboradores: XarxaAteneu, Casals Joves de Catalunya, la Federació Cors de Clavé Catalunya Nord, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i la Federació d'Associacions i Clubs UNESCO de Catalunya.
Està representat al Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, és membre del Consell de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, del Consell Assessor de Cultura Popular del CPCPTC i de la Comissió de Cultura Popular i Tradicional del Consell de la Cultura de Barcelona. Premi Arlequí 2011.
Edita la publicació semestral CANEMÀS, revista de pensament associatiu i conjuntament amb l'associació Heptàgon de Projectes Culturals la publicació quinzenal TORNAVEU, Associacionisme i Cultura.
Entitat acreditada per la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Inmaterial.
En conveni de col·laboració amb: Consell d'Associacions de Barcelona, Obra Cultural de l'Alguer, Fundació Congrés de Cultura Catalana, Xarxa Audiovisual Local, Projecte Heptàgon, Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, Òmnium Cultural, Agència Catalana de Notícies, Associació Catalana de la Premsa Comarcal, Fundació Jaume Casademont, VilaWeb, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.