Tornaveu                     Ara és l'hora

Hemeroteca Recomana-ho a un/a amic/ga
1 - 14 de febrer de 2010

Revista

— 1/2/2010

«Ateneu», diari de Sant Cugat

Han estat diverses les publicacions impreses i els espais d’Internet que s’han fet ressò de l’aparició de Tornaveu. A tots ells, els agraïm la benvinguda, sempre cordial i quasi sempre entenent el paper de portaveu del moviment associatiu que atorga a Tornaveu el fet de ser una eina de l’Ens de Comunicació Associativa que aglutina les més importants federacions d’associacions culturals

La revista Ateneu de Sant Cugat del Vallès (quinzenal, a tot color, en format diari, 6.000 exemplars i edició a Internet) situa a la portada el naixement de Tornaveu i, amb fotografia de la nostra portada, titula a tota plana: “Neix una revista sobre l’associacionisme català”, iniciant la informació amb un “El moviment associatiu del país compta amb una nova eina de comu-nicació [...]”. L’agraïment ens ha portat a passar pàgines (www.ateneu.cat/diari.php) començant per l’editorial que destaca la celebració del sisè aniversari de la publicació; en el tema social, partint de la destrucció d’Haití, tot promovent la solidaritat, es crida l’atenció cap als problemes més propers amb una manifestació d’optimisme: “És per treure’s el barret veure com hi ha tanta gent, sobretot joves, però també molta gent gran, que dediquen un munt d’hores a ajudar, i que no ho canviarien per res del món”. Sota el títol “Volien treballadors i van venir persones” es planteja valen-ament el tema de la im-migració, com també es fa al text “La mare que el va empa-dronar”. Informen que Sant Cugat va recollir un miler i mig de signatures a favor de la Iniciativa Legislativa Popular Prou, que vol prohibir les corregudes de bous: “Ens han dit i acusat de tot, però crec que estem molt a prop d’aconseguir que s’acabi aquesta barbaritat”.... Podríem seguir l’índex de la revista, que també recull una extensa crònica local, que ens mostra un Sant Cugat molt vital. El conjunt del text és una constatació que Sant Cugat és realment una comunitat viva; no és gens estrany que sigui una ciutat que s’ha posat de moda, a la qual l’Ateneu, com a centre d’informació d’entitats i col·lectius, fa una interessant aportació.
 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        P.B.


lectures 1550 lectures    Comentaris Comenta-ho Imprimir Imprimeix Enviar article Envia

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Altres edicions

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Pl. Víctor Balaguer, 5. Casal Clavé
08003 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Antoni Carné, Enric Cirici, Joan-Ramon Gordo, Èric Jover, Joan Maluquer i Josep Santesmases.

Correcció lingüística:
Joan Albert Ros.

CC BY NC


L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català és una iniciativa de la Federació de Cors de Clavé, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació Catalana de Societats Musicals, la Federació Sardanista de Catalunya, la Fundació La Roda, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, el Gran Orient de Catalunya, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, la Federació Catalana de Pessebristes, ADIFOLK, el Moviment Laic i Progressista, la Fundació Paco Candel, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Federació Catalana de Catifaires, la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella de Barcelona, l'Associació Catalana de Puntaires i la Federació de Colles de Falcons de Catalunya.
Entitats col·laboradores: XarxaAteneu, Casals Joves de Catalunya, la Federació Cors de Clavé Catalunya Nord, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i la Federació d'Associacions i Clubs UNESCO de Catalunya.
Està representat al Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, és membre del Consell de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, del Consell Assessor de Cultura Popular del CPCPTC i de la Comissió de Cultura Popular i Tradicional del Consell de la Cultura de Barcelona. Premi Arlequí 2011.
Edita la publicació semestral CANEMÀS, revista de pensament associatiu i conjuntament amb l'associació Heptàgon de Projectes Culturals la publicació quinzenal TORNAVEU, Associacionisme i Cultura.
Entitat acreditada per la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Inmaterial.
En conveni de col·laboració amb: Consell d'Associacions de Barcelona, Obra Cultural de l'Alguer, Fundació Congrés de Cultura Catalana, Xarxa Audiovisual Local, Projecte Heptàgon, Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, Òmnium Cultural, Agència Catalana de Notícies, Associació Catalana de la Premsa Comarcal, Fundació Jaume Casademont, VilaWeb, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.