Tornaveu                     Ara és l'hora

Hemeroteca Recomana-ho a un/a amic/ga
Segona quinzena de desembre 2011

Revista

— 30/12/2011

Espai de Llibertat: nova imatge, valors de sempre


etiqueta Fundacio Ferrer i Guardia, revistes
La reflexió aprofundida i honesta, que vol sobreposar-se a la derrota i al desànim que s’imposa a la societat filla de la crisi econòmica –i també social i política-, és la proposta de la revista Espai de Llibertat, editada per la Fundació Ferrer i Guàrdia de forma ininterrompuda des de fa setze anys.

En el marc de la commemoració dels vint-i-cinc anys del naixement de la Fundació, la revista presenta un disseny totalment renovat, que vol reflectir, precisament, els canvis estètics que ha viscut la societat en els darrers temps, sense caure, però, en una frivolitat visual que desviï la veritable funció d’un revista: la formació, la reflexió i l’agitació política des de l’eix de les esquerres.

“Espai de Llibertat no deixarà de ser aquell instrument inconformista, crític, caòtic i eclèctic, que defineix diàfanament qui som i què pensem. Canviarem la forma i els colors amb la ingènua esperança de fer-nos més propers a les noves generacions, però no ho farem ni en el fons ni en la lletra que ha inspirat aquesta publicació des dels seus modestos orígens”, remarca l’editorial de la revista número 63. Des d’aquest nou número, la revista tindrà caràcter quadrimestral, i es podrà adquirir pel preu de 4,50 euros.

En aquest exemplar el lector hi trobarà un reportatge de fons, Venim de lluny, vivim a prop, que repassa les trajectòries personals de cinc joves que han pogut trobar en el teixit associatiu un camí cap a la integració des de la diversitat. I és que a Catalunya hi ha més de 167.000 joves entre quinze i vint-i-quatre anys de nacionalitat estrangera, que encara topen amb dificultats a l’hora d’incorporar-se a la nostra societat.

Aquest exemplar de la revista també incorpora un article sobre bioètica i laïcitat, a càrrec d’Albert Riba, una reflexió de Luis María Cifuentes entorn de l’educació, l’ètica civil i els valors cívics, i El vel de la ignorància, d’Oriol Illa, entre d’altres. Chiqui Subirana, una referència en la vertebració de l’escola lliure a Catalunya i el Moviment Laic i Progressista –entre el 2007 i el 2011 ha estat la secretària general de l’Escolta Lliure El Sol- és l’entrevistada d’aquest número. Les seves paraules són un clar revulsiu contra el desànim, la desesperança i la inacció que malauradament predomina a la nostra societat. Així doncs, Espai de Llibertat enceta una nova etapa, amb una fesomia diferent, però els valors i els objectius de sempre no canvien.


lectures 1566 lectures    Comentaris Comenta-ho Imprimir Imprimeix Enviar article Envia

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Altres edicions

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Pl. Víctor Balaguer, 5. Casal Clavé
08003 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Antoni Carné, Enric Cirici, Joan-Ramon Gordo, Èric Jover, Joan Maluquer i Josep Santesmases.

Correcció lingüística:
Joan Albert Ros.

CC BY NC


L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català és una iniciativa de la Federació de Cors de Clavé, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació Catalana de Societats Musicals, la Federació Sardanista de Catalunya, la Fundació La Roda, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, el Gran Orient de Catalunya, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, la Federació Catalana de Pessebristes, ADIFOLK, el Moviment Laic i Progressista, la Fundació Paco Candel, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Federació Catalana de Catifaires, la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella de Barcelona, l'Associació Catalana de Puntaires i la Federació de Colles de Falcons de Catalunya.
Entitats col·laboradores: XarxaAteneu, Casals Joves de Catalunya, la Federació Cors de Clavé Catalunya Nord, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i la Federació d'Associacions i Clubs UNESCO de Catalunya.
Està representat al Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, és membre del Consell de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, del Consell Assessor de Cultura Popular del CPCPTC i de la Comissió de Cultura Popular i Tradicional del Consell de la Cultura de Barcelona. Premi Arlequí 2011.
Edita la publicació semestral CANEMÀS, revista de pensament associatiu i conjuntament amb l'associació Heptàgon de Projectes Culturals la publicació quinzenal TORNAVEU, Associacionisme i Cultura.
Entitat acreditada per la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Inmaterial.
En conveni de col·laboració amb: Consell d'Associacions de Barcelona, Obra Cultural de l'Alguer, Fundació Congrés de Cultura Catalana, Xarxa Audiovisual Local, Projecte Heptàgon, Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, Òmnium Cultural, Agència Catalana de Notícies, Associació Catalana de la Premsa Comarcal, Fundació Jaume Casademont, VilaWeb, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.