Tornaveu                     Ara és l'hora

Hemeroteca Recomana-ho a un/a amic/ga
Segona quinzena d'octubre / Primera quinzena de novembre de 2011

PROPOSTES

— 6/11/2011

La cultura amateur de Catalunya s’organitza per guanyar visibilitat


etiqueta cultura amateur, Ens de Comunicacio A, Xarxa Arts Esceniques Amateurs de Catalu
Cinc federacions culturals catalanes (Federació d’Ateneus de Catalunya, Moviment Coral Català, Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Federació Catalana de Societats Musicals i l’Agrupament d’Esbarts Dansaires), totes elles vinculades a l’ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA, amb el tutelatge del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s'organitzen conjuntament per a donar forma a l’Espai A, un projecte que, de manera ben gràfica, se sintetitza en: A d’amateur, A d’ateneu, A d’art, A d’associació, A d’acció, A d’activitat... Un projecte que vol donar resposta a diverses situacions existents en el si del moviment associatiu cultural català i que pretén servir de plataforma i de vincle per a la ingent producció amateur que es dóna a Catalunya i a la xarxa d’equipaments associatius i ateneístics del país.

Els objectius principals de l’Espai A són crear una programació estable de representacions amateurs de teatre, dansa, música i cant coral -espectacles que circularan per la xarxa de teatres vinculats a la Federació d’Ateneus de Catalunya- i alhora generar un distintiu que certifiqui la qualitat de les propostes i que serveixi també per a dotar-les d'una major projecció.

Es vol millorar l’explotació de les produccions amateurs, donant-los visibilitat i recorregut, posar en valor la qualitat de gran part de les produccions culturals amateurs, augmentar l’ús dels espais escènics dels ateneus, crear una xarxa d'espais i produccions amateurs amb continuïtat, amb una programació estable de cultura amateur. Es tracta d'una iniciativa que vol cercar nous públics de proximitat per a la cultura i fomentar la col·laboració entre les diverses federacions de la cultura amateur.

El moviment associatiu cultural des dels seu inicis ha representat tota una manera de veure i de viure la cultura i el país. Amb les seves diferents varietats temàtiques, aquest model ha anat teixint una vertadera xarxa de complicitats, de compromisos, de projectes i de realitats, moltes vegades incompreses per l’administració, tant la propera com la nacional. Aquesta lectura més transversal, que significa la realització d’aquest tipus de projectes, ha de reforçar els col·lectius i les persones que en som i ens en sentim protagonistes.

La integració de la cultura amateur del territori al voltant de l’Espai A és un pas imprescindible per a la seva consolidació, en tant que conjuntament tindran més impacte i major visibilitat, i es professionalitzarà a través d’una programació regular que donarà continuïtat a la generació i presentació de noves produccions amateurs.


lectures 2102 lectures    Comentaris Un comentari Imprimir Imprimeix Enviar article Envia

Comentaris

#1
8 de novembre de 2011, 09.46 h

Els espectacles només circularan per la xarxa de teatres de la FAC? I els espectacles culturals que es fan al carrer? Recordem que la cultura popular i tradicional en bona part és una cultura de carrer, no oblidem els orígens!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0

5 -10 -20 -tots
1Comenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Altres edicions

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Pl. Víctor Balaguer, 5. Casal Clavé
08003 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Antoni Carné, Enric Cirici, Joan-Ramon Gordo, Èric Jover, Joan Maluquer i Josep Santesmases.

Correcció lingüística:
Joan Albert Ros.

CC BY NC


L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català és una iniciativa de la Federació de Cors de Clavé, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació Catalana de Societats Musicals, la Federació Sardanista de Catalunya, la Fundació La Roda, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, el Gran Orient de Catalunya, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, la Federació Catalana de Pessebristes, ADIFOLK, el Moviment Laic i Progressista, la Fundació Paco Candel, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Federació Catalana de Catifaires, la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella de Barcelona, l'Associació Catalana de Puntaires i la Federació de Colles de Falcons de Catalunya.
Entitats col·laboradores: XarxaAteneu, Casals Joves de Catalunya, la Federació Cors de Clavé Catalunya Nord, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i la Federació d'Associacions i Clubs UNESCO de Catalunya.
Està representat al Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, és membre del Consell de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, del Consell Assessor de Cultura Popular del CPCPTC i de la Comissió de Cultura Popular i Tradicional del Consell de la Cultura de Barcelona. Premi Arlequí 2011.
Edita la publicació semestral CANEMÀS, revista de pensament associatiu i conjuntament amb l'associació Heptàgon de Projectes Culturals la publicació quinzenal TORNAVEU, Associacionisme i Cultura.
Entitat acreditada per la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Inmaterial.
En conveni de col·laboració amb: Consell d'Associacions de Barcelona, Obra Cultural de l'Alguer, Fundació Congrés de Cultura Catalana, Xarxa Audiovisual Local, Projecte Heptàgon, Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, Òmnium Cultural, Agència Catalana de Notícies, Associació Catalana de la Premsa Comarcal, Fundació Jaume Casademont, VilaWeb, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.