Tornaveu                     Ara és l'hora

Hemeroteca Recomana-ho a un/a amic/ga
Primera quinzena d'octubre de 2011

PROPOSTES

— 19/10/2011

La Fundació Jaume Casademont aposta per una cultura popular innovadora i creativa

Cartell que anuncia l'estrena de l'anterior premiat.

etiqueta cultura popular, Fundació Jaume Casademont
L’art i la cultura popular, com altres disciplines, també estan subjectes a les demandes d’una societat canviant i en constant evolució. En aquest marc sorgeix la disjuntiva de com adaptar-se al present sense abandonar les arrels que han caracteritzat la cultura popular catalana.

La Fundació Jaume Casademont ho té clar i aposta per modernitzar i evolucionar la cultura popular cap a les noves realitats socials, incentivant la innovació i la creativitat sense oblidar els seus orígens, per aquest motiu convoca la 2a edició de la Beca a la Innovació en Cultura Popular; una oportunitat per a deixar anar la imaginació i promoure propostes creatives que siguin susceptibles d’originar nous espectacles de cultura popular, però adaptats als temps i al públic actual. Es tracta, doncs, d’un nou espai obert a la reflexió cultural. En definitiva, una aposta atrevida i atractiva per al futur de les tradicions catalanes.

La Fundació Jaume Casademont ofereix l’entorn adequat perquè els participants puguin desenvolupar aquesta creativitat. El seu compromís és ferm i no només es limita a un marc teòric en el que els candidats presenten les seves propostes, sinó que l’espectacle que resulti guanyador serà premiat amb 5.000 € i es posarà en escena a la Fira Mediterrània de Manresa de l’any 2012. Encara més: la Beca inclou la contractació de l’espectacle per part de l’Ajuntament de Girona, soci del projecte, per tal que sigui representat durant l’any posterior a la seva estrena.
La primera edició d’aquesta beca va tenir un gran èxit, amb 48 propostes presentades de gran qualitat. El projecte guanyador fou “Bestiari”, de la companyia Cabo San Roque, espectacle que serà estrenat el proper 6 de novembre en el marc de la edició 2011 de la Fira Mediterrània de Manresa.

Les sol·licituds per a poder optar a la beca s’han de presentar a través del portal web de la Fundació Jaume Casademont, entre el 15 de setembre de 2011 i l’1 d’abril de 2012. Per a més informació, podeu consultar les bases del projecte.

La Beca Innovació en Cultura Popular està convocada per la Fundació Jaume Casademont, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, l’Ajuntament de Girona, la Fundació Abertis i l’Ens de Comunicació Associativa.


lectures 1442 lectures    Comentaris Comenta-ho Imprimir Imprimeix Enviar article Envia

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Altres edicions

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Pl. Víctor Balaguer, 5. Casal Clavé
08003 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Antoni Carné, Enric Cirici, Joan-Ramon Gordo, Èric Jover, Joan Maluquer i Josep Santesmases.

Correcció lingüística:
Joan Albert Ros.

CC BY NC


L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català és una iniciativa de la Federació de Cors de Clavé, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació Catalana de Societats Musicals, la Federació Sardanista de Catalunya, la Fundació La Roda, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, el Gran Orient de Catalunya, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, la Federació Catalana de Pessebristes, ADIFOLK, el Moviment Laic i Progressista, la Fundació Paco Candel, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Federació Catalana de Catifaires, la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella de Barcelona, l'Associació Catalana de Puntaires i la Federació de Colles de Falcons de Catalunya.
Entitats col·laboradores: XarxaAteneu, Casals Joves de Catalunya, la Federació Cors de Clavé Catalunya Nord, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i la Federació d'Associacions i Clubs UNESCO de Catalunya.
Està representat al Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, és membre del Consell de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, del Consell Assessor de Cultura Popular del CPCPTC i de la Comissió de Cultura Popular i Tradicional del Consell de la Cultura de Barcelona. Premi Arlequí 2011.
Edita la publicació semestral CANEMÀS, revista de pensament associatiu i conjuntament amb l'associació Heptàgon de Projectes Culturals la publicació quinzenal TORNAVEU, Associacionisme i Cultura.
Entitat acreditada per la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Inmaterial.
En conveni de col·laboració amb: Consell d'Associacions de Barcelona, Obra Cultural de l'Alguer, Fundació Congrés de Cultura Catalana, Xarxa Audiovisual Local, Projecte Heptàgon, Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, Òmnium Cultural, Agència Catalana de Notícies, Associació Catalana de la Premsa Comarcal, Fundació Jaume Casademont, VilaWeb, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.