El dia 24 d’agost passat es clogué la XLIII Universitat Catalana d’Estiu amb uns bons resultats pel que fa a assistència, a continguts i a ressò. Aquests tres factors no sempre són fàcils d’assolir amb la limitació de recursos amb què, ara com ara, les entitats han de sobreviure. Per Prada han acabat passant 1.615 participants (que s’hagin pogut comptabilitzar) i els més de dos-cents professors i conferenciants han emplenat de contingut aquests vuit dies d’agost a Prada, a la comarca del Conflent.

Una qüestió destacable és que enguany l’Ens de Comunicació Associativa ha fet més estreta la seva relació amb l’UCE. D’una banda, ha continuat col·laborant amb el «Diari de Prada Tornaveu», sobretot elaborant i fent difusió d’alguns dels continguts que hi han aparegut a través de dos números especials de «Tornaveu». D’una altra, ha estructurat la participació del moviment associatiu de cultura tradicional i popular a l’UCE: castells, trabucaires, teatre amateur, geganters, cant coral, bandes. Així, doncs, els tallers de xeremies d’Eivissa i Formentera, de dansa, de sardanes i de cançons populars i les actuacions de diables, havaneres, cobla i esbart s’han vist completats magníficament per l’aportació de l’Ens. A més, ha estat una aportació no únicament de lluïment, sinó també de reflexió, que és el que escau a un marc universitari.

Ha estat una primera experiència que, com tota primera experiència, ha tingut encerts i algun desajust, però que en conjunt ha estat brillant. Des de l’UCE, tal com ha manifestat el seu president Jordi Sales, hi ha la voluntat de seguir aquest camí, de donar aquesta lectura: que l’UCE esdevingui, també, el marc natural de trobada i de debat del moviment associatiu i cultural que representa l’Ens. L’UCE pot ser el lloc on la cultura tradicional i popular provinent d’arreu dels Països Catalans es pugui trobar i afermar els lligams entre tots els territoris, ara que tant ens cal.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa