Tornaveu                     Ara és l'hora

Hemeroteca Recomana-ho a un/a amic/ga
1 - 14 d'octubre de 2010

Bústia

— 7/10/2010

Des de Càller: Intervenció en català per primera vegada al Parlament Sard

Volem destacar un fet que no hauria de passar inadvertit i que representa un pas en la normalització del català en les institucions sardes.

Parlament Sard


L'Alguer des del mar


Durant la sessió extraordinària del Parlament Sard, a Càller, del 22 de setembre dedicada a les reformes institucionals, Carlo Sechi —parlamentari regional de l’Alguer— hi ha intervingut en català per primera vegada en els seixanta anys d’existència de la institució per a presentar la moció núm. 80, del grup Esquerra Ecologia i Llibertat i signada també dels col·legues parlamentaris Luciano Uras i Massimo Zedda.La moció tracta de l’afirmació del dret d’autodeterminació dels pobles com a resposta més eficaç a l’agressió i al progressiu afebliment dels valors de llibertat, d’igualtat i de solidaritat política, econòmica i social entre les comunitats nacionals, lingüístiques i culturals a Sardenya, a Itàlia i a Europa.

El parlamentari sard d’Esquerra Ecologia i Llibertat a més ha anunciat una iniciativa de modificació del reglament parlamentari que preveu exclusivament, a més de l’italià, l’ús de la llengua sarda en les intervencions a la cambra, per a permetre-hi també l’ús de la llengua catalana, tal com preveu la llei núm. 482/99 de «Normes en matèria de tutela de les minories lingüístiques i històriques» i de la llei regional núm. 26/97 de «promoció i valorització de la llengua i de la cultura a Sardenya».
 
lectures 2063 lectures    Comentaris Comenta-ho Imprimir Imprimeix Enviar article Envia

Comentaris


No hi ha cap comentariComenta

El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de validaciò.

Altres edicions

Els membres de l'ens

SUBSCRIU-T'HI!

Avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

Redacció:

Pl. Víctor Balaguer, 5. Casal Clavé
08003 Barcelona.
Telèfon: 932 691 042
info@tornaveu.cat
www.tornaveu.cat

Consell editorial:

Gemma Aguilera, Pere Baltà, Antoni Carné, Enric Cirici, Joan-Ramon Gordo, Èric Jover, Joan Maluquer i Josep Santesmases.

Correcció lingüística:
Joan Albert Ros.

CC BY NC


L'Ens de l'Associacionisme Cultural Català és una iniciativa de la Federació de Cors de Clavé, la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, el Moviment Coral Català, la Federació Catalana de Societats Musicals, la Federació Sardanista de Catalunya, la Fundació La Roda, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, l'Agrupament d'Esbarts Dansaires, el Gran Orient de Catalunya, l'Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, la Federació Catalana de Pessebristes, ADIFOLK, el Moviment Laic i Progressista, la Fundació Paco Candel, la Coordinadora de Pastorets de Catalunya, la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana, la Federació Catalana de Catifaires, la Coordinadora de Colles de Gegants i Bestiari de Ciutat Vella de Barcelona, l'Associació Catalana de Puntaires i la Federació de Colles de Falcons de Catalunya.
Entitats col·laboradores: XarxaAteneu, Casals Joves de Catalunya, la Federació Cors de Clavé Catalunya Nord, la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i la Federació d'Associacions i Clubs UNESCO de Catalunya.
Està representat al Consell Assessor de Continguts i de Programació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, és membre del Consell de l'Associacionisme i Voluntariat de Catalunya, del Consell Assessor de Cultura Popular del CPCPTC i de la Comissió de Cultura Popular i Tradicional del Consell de la Cultura de Barcelona. Premi Arlequí 2011.
Edita la publicació semestral CANEMÀS, revista de pensament associatiu i conjuntament amb l'associació Heptàgon de Projectes Culturals la publicació quinzenal TORNAVEU, Associacionisme i Cultura.
Entitat acreditada per la UNESCO per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Inmaterial.
En conveni de col·laboració amb: Consell d'Associacions de Barcelona, Obra Cultural de l'Alguer, Fundació Congrés de Cultura Catalana, Xarxa Audiovisual Local, Projecte Heptàgon, Associació Catalana de Premsa Gratuïta i Mitjans Digitals, Òmnium Cultural, Agència Catalana de Notícies, Associació Catalana de la Premsa Comarcal, Fundació Jaume Casademont, VilaWeb, l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya.